تکنولوژی روزبهروز درحال پیشرفته و در این بین امکانات خفنی هم در دنیای دیجیتال ظهور کرده و باعث شگفتی همه میشه. در این مسیر هرچیزی ارتقا یافت جز میزان شارژدهی گوشیهای موبایل که اکثرشون درصورت استفاده سنگین به زوری تا یک روز دووم میارن. فکر کنین که در یه مکانی که پریز برقی وجود نداره و شما یه روز کار مهمی با تلفن همراه دارین و گوشیتون هم شارژش درحال تموم شدنه؛ در این لحظه چیکار میکنین؟
چاره کار یه دونه شارژر همراه هست که به اصطلاح دیجیتالی همون پاوربانک خودمون میشه. خب اما برای خرید پاوربانک یکسری نکات لازمه که باید در زمان تهیه اون، بهشون توجه ویژه داشت تا به بهترین انتخاب خودمون برسیم. در ادامه مطلب، آقای دیجیتال قراره که بهتون بگه در هنگام خرید پاوربانک باید به چه نکاتی توجه کرد؟ پس تا انتها با ما باشید.
برای خرید پاوربانک در انواع مختلف به همراه نقد و بررسی و مشخصات لازمه، به سایت اینترنتی آقای دیجیتال مراجعه نمایید.
در هنگام خرید پاوربانک باید به چه نکاتی توجه کرد؟
هر محصولی یکسری مشخصات داره که توسط شرکت سازنده در دسترس قرار میگیره، این بدان معناست که کاربر بدونه با چه چیزی طرفه! خب با این وجود نباید قبل از تهیه یه محصول به اطلاعات کلی اون مراجعه کرد؟ در این مقاله قراره بریم سراغ شارژرهای همراه و اینکه بهتون بگیم در هنگام خرید پاوربانک باید به چه نکاتی توجه کرد؟ در ادامه مسیر به شرحی از این موارد خواهیم پرداخت.
انواع پاوربانک
قبل از اینکه به سراغ توضیحاتی در خصوص اطلاعات یه پاوربانک بریم، بهتره که انواع شارژرهای همراه رو بشناسیم.
- پاوربانک مناسب برای گوشی موبایل، تبلت و لوازم جانبی هوشمند
- پاوربانک مناسب برای لپتاپ
- پاوربانکها خورشیدی (بیشتر به درد افرادی میخوره که همیشه در سفر هستن و در معرض آفتاب و دسترسی آنچنانی به پریز برق ندارن.)
- پاوربانک هوشمند (در ورود و خروج جریان، متناسب با نیاز باتری دستگاه متصل شده، ایمن عمل میکنه.)
1- طراحی و جنس بدنه

طراحی و جنس بدنه
توی مبحث طراحی که اکثر پاوربانکها شمایل واحد و مستطیل شکل رو دارن اما برخی موارد نیز توی اشکال مربع یا دایره دیده میشن که خب بستگی به میزان استفاده کاربر از لحاظ حجمی، بزرگ و کوچیک یا از لحاظ وزنی سنگین و سبک دارن. جنس بدنه هم بیشتر این محصولات از پلاستیک مرغوب استفاده کردن اما برخی شرکتها نیز از متریالی مثل آلومینیوم بهره گرفتن که خب بهطبع از لحاظ قیمتی هم بالاتر هستن. به طور کلی، پاوربانکهای پلاستیکی عرف بازار هستن و خیلی هم دوام خوبی دارن البته اگه ازشون مواظبت بشه.
2- ظرفیت و میزان حجم پاوربانک
اولین نکته مهم و مشخصهای که برای خرید پاوربانک باید سمتش رفت، ظرفیت و میزان حجم شارژر همراه هست. هر پاوربانک دارای دو ظرفیت هست که به نامهای اسمی و واقعی شناخته میشن. ظرفیت اسمی درواقع همون میزان گنجایشی هست که شرکت به صورت عمومی بیانش میکنه، مثلاً 10000، 20000 یا هر مقدار دیگه.
اگه میخواین بدونین که هر شارژر همراه میتونه چندبار گجت شمارو شارژ کنه، باید به ظرفیت واقعی محصول مراجعه کنید. حالا یه سؤال پیش میاد که شاید خیلی از کمپانیها از ظرفیت واقعی پاوربانکها حرفی نزنن ما از کجا از این رقم رو به دست بیاریم؟ گفتنیه که به طور معمول راندمان یه شارژر همراه بین 50 تا 80 درصد هست که توی مشخصات نوشته شده و با ضرب این درصد در میزان ظرفیت اسمی، ظرفیت واقعی به دست میاد.
حالا اگه این راندمان توی مشخصات نوشته نشده باشه، میتونین ظرفیت واقعی رو به طور میانگین بین 50 الی 80 درصد درنظر بگیرین که چیزی بین 5 الی 8 هزار میلیآمپر ساعت در یه شارژر همراه 10000 میشه. پس یه گوشی موبایلی که گنجایش باتری اون 5000 میلیآمپر ساعت هست، با وجود ظرفیت واقعی 6000 میلیآمپری یه پاوربانک 10000mAh، فقط یه بار میشه اون رو شارژ زد.
3- شدت جریان خروجی و ورودی

شدت جریان خروجی و ورودی
دومین عامل مهم در انتخاب مناسب یه پاوربانک، میزان شدت جریان ورودی و خروجی محصول هست. اگه شما قصد این رو دارین که علاوهبر گوشی موبایل، دیگر گجتهای هوشمند خودتون رو نیز شارژ کنید، باید به شدت جریان و آمپراژ پاوربانک دقت کنید. میزان جریان ورودی و خروجی شارژهای همراه با ولت و آمپر نمایش داده میشه که ضرب این دو در هم، وات بدست میاد.
حالا برای اینکه بدونین یه گوشی موبایل با باتری 5000 میلیآمپر ساعتی که توان دریافت انرژی تا قدرت 45 وات رو داره، چه نوع پاوربانکی بدردش میخوره، باید در میان میزان ولتاژ خروجیهای محصول مورد نظر چیزی شبیه به مثلاً 5 ولت/ 9 آمپر وجود داشته باشه تا دریافت انرژی بهینه به حساب بیاد.
حالا اگه پاوربانکی ولتاژی بالاتر یا پایینتر یا غیر استاندارد از میزان دریافت نیرو به سوی دستگاه متصل شده خارج کنه، چه اتفاقی میافته؟ در این خصوص بیشترین جایی که آسیب میبینه باتری هست که برای جلوگیری از این امر، بهتره که به سمت پاوربانکهایی بروید که دارای ایمنی هستن و همچنین به صورت هوشمند عمل میکنن، یعنی متناسب با باتری گجت متصل شده نیرو رو خارج میکنن.
طرف دیگر ماجرا، فناوری شارژ سریع هست که اگه دوست دارین گوشی موبایل یا گجتتون زودتر انرژی از دست رفته رو برگردونه، بهتره سمت پاوربانکهایی بروید که از فناوری شارژ سریع پیروی میکنن، البته باید بگیم که درصورتی میتونین از این نوع قابلیتها در این محصولات استفاده کنید که ویژگی شارژ سریع در تلفن همراه یا گجت شما نهفته باشه.
باید به خاطر داشت، همانقدر که میزان ولتاژ خروجی یه پاوربانک مهمه، میزان بازگشت انرژی به اون نیز حائز اهیمت هست. به این صورت که پورت ورودی دستگاه یه ولتاژ قابل توجهی داشته باشه و برای بهتر نتیجه گرفتن درمورد این مبحث به سمت پاوربانکهای بروید که شارژ سریع دوطرفه یا PD دارن.
4- نوع و تعداد پورتها
وقتی که به سمت خرید یه پاوربانک میروید، به نوع و تعداد پورتهای اون هم توجه کنید. به طبع اگه خواهان یه شارژر همراهی هستین که فقط برای گوشی موبایل لازمش دارین، یه پاوربانکی که تنها یه درگاه خروجی داشته باشه هم کافیه، اما اگه میخواهین علاوهبر تلفن همراه، همزمان گجتهای دیگه هم شارژ بزنین، در اینجا باید به دنبال یه شارژر همراه چند پورته با قابلیت شارژ همزمان چند دستگاه باشین.
پورتهایی که پاوربانکها رو همراهی میکنن سه نوع هستن:
درگاه تایپ A: این نوع پورت در اکثر پاوربانکها وجود داره و کار خروجی ولتاژ رو انجام میده.
درگاه تایپ C: این پورت نیز در خیلی از پاوربانکها دیده میشه و کار ورودی ولتاژ رو به عهده داره اما اگه پای شارژ سریع دوطرفه درمیون باشه، این درگاه هم کار ورودی و هم کار خروجی انرژی رو انجام میده.
درگاه میکرو: این پورت نیز که پای ثابت اکثر گجتهای هوشمند قدیمی به حساب میاد، در پاوربانکها درصورت وجود، کار ورودی ولتاژ رو انجام میده.
5- پروتکلهای ایمنی

پروتکلهای ایمنی
شاید کمتر کسی به این موضوع توجه کنه اما هستن افرادی که در هنگام خرید پاوربانک نگران سلامت باتری گجتهای هوشمند خودشون هستن و حتی این مسئله رو از فروشنده میپرسن. برای توضیح این نکته باید بگیم که هر پاوربانک یا آداپتوری که استانداردهای لازم رو رعایت نکرده باشه، باعث آسیب به باتری یا اعضای داخلی تلفن همراه میشه. نگران نباشین چونکه تکنولوژی انقدر پیشرفت کرده که برای محافظت از گوشی موبایل، لوازمی رو با استانداردهای مناسبی طراحی کرده است.
برندهای معتبر سازنده پاوربانکها، استانداردهای مختلفی مثل جلوگیری از ولتاژ بیش از حد، شارژ شدن بیش از اندازه، جلوگیری از داغ شدن دستگاه، شدت جریان بیش از اندازه، اتصال کوتاه و ورود و خروج ولتاژ به صورت هوشمند رو طراحی کردن تا دستگاههای متصل شده به پاوربانک آسیب نبینند.
6- فناوریهای شارژ
محصولات دیجیتالی قدیمی، چیزی از فناوریهای شارژ نمیدونستن و با میزان آمپراژهای معمولی روزگار سر میکردن، اما از یه جایی به بعد سروکله شارژ سریع یا فست شارژها پیدا شد. پاوربانکهای امروزی معمولا با دو قابلیت شارژ سریع (QC) و شارژ دوطرفه (PD) میآیند و شما نیز اگر تلفن همراهی دارین که از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی میکنه، بهتره که سمت چنین محصولاتی بروید.
سوی دیگر، فناوری شارژ بیسیم نشسته که شاید اکثر گوشیهای امروزی این قابلیت نداشته باشن اما پرچمدارها و تعدادی از گجتهای هوشمند دیگر نیز دارای فناوری شارژ بیسیم هستن که درصورت استفاده از پاوربانکی با این نوع ویژگی، خودتون رو از شر سیم راحت خواهید کرد. گفتنیه که شارژ بیسیم شاید سریع نباشه ولی راحتی خوبی رو به کاربرش میده.
7- نوع باتری
شرکتها توی محصولاتشون از دو نوع باتری استفاده میکنن که به نامهای لیتیوم یونی (Li-lon) و لیتیوم پلیمری (Li-Po) شناخته میشن. باتریهای لیتیوم یونی طول عمر بیشتری دارن اما در عوض باتریهای لیتیوم پلیمری امنیت بالایی دارن. در عمل اما هردو مناسب کار میکنن و بیشتر پاوربانکها نیز دارای باتریهای لیتیوم پلیمری هستن.
8- امکانات جانبی

امکانات جانبی
پاوربانکها برای اینکه بتونن میزان شارژ دستگاه رو نشون بدن، چراغهای LED روی بدن آنها کار گذاشته شده که البته برخی از این محصولات از LED فراتر رفته و نمایشگر LCD رو جایگزین کردن تا علاوهبر میزان درصد باقی مانده پاوربانک به صورت درصدی، میزان ولتاژ ورودی و خروجی و چند قابلیت دیگر رو نشون میدن که گزینه دوم شمایل قشنگتری داره.
برخی از پاوربانکها نیز دارای چراغ قوه هستن که این ویژگی بیشتر در شب هنگام یا سفر بدرد کاربر میخوره. بعضی از شارژرهای همراه وجود دارن که یه کابل مخصوص توی بدنه آنها تعبیه شده که باعث میشه تا کابر دیگه نیازی به کابل شارژ نداشته باشه که البته باید به میزان ولتاژ خروجی اون و همخونی با ولتاژ ورودی گوشی موبایل دقت کرد.
9- برندهای سازنده و خدمات پس از فروش
از دیگر موارد مهم در هنگام خرید پاوربانک، توجه به برند محصول هست. باتوجه به کسرت کمپانیهای سازنده و موجودی زیاد پاوربانکها در انواع مختلف، بهتره که سمت خرید هر شارژر همراهی با هر نوع برندی نروید. اگه جزء افرادی هستین که از پاوربانک زیاد استفاده میکنین و همچنین نگران صدمه به باتری گوشی موبایلتون هستین، بهتره که درخصوص برندهای مطرح دنیا که در ساخت شارژرهای همراه تخصص فراوانی دارن تحقیقی کنید.
پاوربانکهایی که توسط برندهای ناشناخته تولید میشه در بیشتر موارد امکان تورم باتری، نشتی مواد شیمیایی یا حتی کاهش ظرفیت دیده شده است و همچنین باید حواستون به گارانتی مدتدار محصول باشه. طرف مقابل، شارژر همراههایی هستن که یدککش نام کمپانیهای معروف هستن؛ گرچه این محصولات قیمت بالایی دارن اما با استانداردهای لازم آفریده شده و همچنین دارای گارانتی مدتدار هستن، از طرفی، ماندگاری بالایی هم دارن.
قبل از اینکه به سمت خرید یه محصول بروید، باید اول نیازتون رو مشخص کرده و سپس اطلاعات مربوط به محصول رو خونده و بعداً به سمت تهیه اون قدم بردارین. شارژر همراه شاید برای خیلی از افراد محصول مهمی نباشه اما اگه نکات لازم در زمان انتخاب آنها رو رعایت نکنین، ممکنه گوشی موبایل شما به خطر بیفته. در هنگام خرید پاوربانک باید به چه نکاتی توجه کرد؟ از آقای دیجیتال بهتون کمک کرده تا بتونین بهترین انتخاب این حوزه رو داشته باشین. سپاس که تا انتها با ما بودین.
سؤالات متداول
1- در هنگام خرید پاوربانک باید به چه نکاتی توجه کرد؟
برای خرید پاوربانک نکات زیادی هست که باید بهشون توجه کرد اما ظرفیت و حجم محصول، شدت جریان ورودی و خروجی، نوع و تعداد پورتها، پروتکلهای ایمنی، برند و گارانتی مدتدار از جمله مهمترین موارد هستن.
2- از کجا بدونیم یه پاوربانک چندبار گوشی مارو شارژ میکنه؟
هر پاوربانک یه ظرفیت اسمی داره که توسط شرکت علناً اعلام میشه و یه ظرفیت واقعی داره که ممکنه بعضی شرکتها اون رو بیان نکنن. ظرفیت واقعی درواقع همون مقدار کلی یه شارژر همراه هست و برای بدست آوردن اون هم میتونیم بین 50 تا 80 درصد ظرفیت اسمی تعریف کنیم.
یعنی اگه پاوربانک 10000 هست، بین 5 تا 8 هزار میلیآمپر ساعت میتونه شارژدهی کنه. حالا اکه گوشی شما باتریش 4000 میلیآمپر ساعت باشه، بین 1 الی 2 بار با یه پاوربانک 10000 میلیآمپر میتونه شارژ بشه.