قطعا هر کسی تا حالا به این فکر افتاده که یک مانیتور غول پیکر به جای مانیتور استاندارد خودش داشته باشه تا هنگام بازیها یا تماشای فیلم، لذت خیلی بیشتری رو ببره؛ اما از طرفی وقتی به هزینههای امروزی مانیتورها نگاه میکنیم، خود به خود از این فکر دور میشویم. هممون یه مانیتور خیلی بزرگ توی خونههامون داریم که گاها به او نگاهی میاندازیم؛ به نظر شما استفاده از تلویزیون بجای مانیتور چطور است؟

تلویزیونها در طول زمان تغییرات زیادی داشتهاند و حالا به حدی رسیدهاند که کیفیت آنها، میتونه هر چشمی رو به سمت خودش خیره کنه؛ اما خب پیدا نکردن محتوایی که دوست داریم، یه ذره ما رو از تلویزیونها دور کرده و به سمت کامپیوتر یا لپتاپها کشیده است؛ استفاده از تلویزیون بجای مانیتور کامپیوتر، اقدامی هست که میتواند دوباره اشتیاق ما را برای تماشای تلویزیون زیاد کند.
تا پایان این مقاله همراه https://mrdigitall.com/ باشید، چرا که قرار است راههای استفاده از تلویزیون بجای مانیتور را بدانید.
استفاده از تلویزیون بجای مانیتور امکان پذیر است؟
مخلص کلام، بله استفاده امکان پذیر است؛ اما به شرطی که درگاههای کارت گرافیک با درگاههای تلویزیون شما مطابقت داشته باشد؛ تلویزیونهای امروزی بیشترا به پورت HDMI مجهز هستند، اگر در طرف مقابل هم این پورت دیده شود، تمام مشکلات حل میشود؛ از آنجایی که پورت HDMI یکی از کاملترینها است، دیگر نیاز به اتصال سیم دیگری ندارید، زیرا خودش هم صدا و هم تصویر را انتقال میدهد.

استفاده از تلویزیون بجای مانیتور امکان پذیر است؟
درگاه دیگری که با آن میتوان از تلویزیون بجای مانیتور استفاده کرد، VGA هست؛ این کابلها شاید آشناترین نوع برای شما باشند، نه از لحاظ اسمی بلکه از ظاهرشون؛ کابلهای دو سر آبی که از پشت کیس کامپیوتر به مانیتور وصل میشود رو که هممون دیدیم، VGA اسم همون کابل است؛ اما استفاده از این کابل دو عیب دارد، اولیش اینکه که خیلی از تلویزیونها از این نوع پورت پشتیبانی نمیکنند و ضعف بعدی هم اینکه تنها تصویر رو انتقال میدهند؛ یعنی برای دریافت صدا باید از اتصالات دیگری کمک بگیریم.
در این بین کابل متصل کننده DisplayPort هم وجود دارد که کار انتقال سیگنال را مثل VGA انجام میدهد با این تقاوت که کیفیت بسیار خوبیتری رو ارسال میکنه.

راه دیگری که برای استفاده از تلویزیون بجای مانیتور وجود دارد، ارتباطات بیسیم است؛ دانگلهای بلوتوثی نمونهی بارزی از آنها هست که کار انتقال را انجام میدهد. قابلیت Screen Mirroring نوعی دیگری از اتصالات بدون سیم است که صدا و تصویر را انتقال میدهد؛ البته برای استفاده از این قابلیت باید تلویزیون شما اسمارت یا همان هوشمند باشد.
بعد از استفاده تلویزیون بجای مانیتور باید چه کار کرد؟
زمانی که کیس کامپیوتر رو به مانیتور متصل میکنیم، کارت گرافیک تصویر را مطابق با صفحه نمایش انتقال میدهد؛ با تغییر مانیتور به کیفیت بالاتر یا پایینتر، کارت گرافیک باز هم تصاویر را تطابقت میدهد؛ اما زمان استفاده تلویزیون بجای مانیتور، باید این کار را دستی انجام دهیم.
ابتدا از طریق دفترچه راهنمای تلویزیون یا هر منبع دیگری، کیفیت دقیق صفحهنمایش را پیدا میکنیم؛ در بیشتر حالات آنها از کیفیتهای استاندارد 720p، 1080p و 4K پشتیبانی میکنند، اما برخی از تلویزیونها هم هستند که از کیفیتهای غیر استاندارد بهره میبرند؛ به هر حال ابتدا از کیفیت صفحه تلویزیون مطلع میشویم.
در مرحلهی بعدی از بخش تنظیمات سیستم، وارد گزینه System میشویم؛ سپس در قسمت Display تا آخر صفحه اسکرول میکنیم و به گزینه Advanced display settings مراجعه میکنیم؛ در صفحه جدید باز شده روی گزینهی List All Modes کلیک میکنیم؛ حالا اینجا باید کیفیت کارت گرافیک رو با صفحه نمایش تطابق دهیم.

بعد از استفاده تلویزیون بجای مانیتور باید چه کار کرد؟
استفاده از تلویزیون بجای مانیتور چه معایبی دارد؟
کیفیت صفحه تلویزیون!
به عنوان مثال یک تلویزیون 49 اینچی کیفیتی برابر 1080p دارد؛ از دور که به این نمایشگر نگاه میکنیم، کیفیت او واقعا راضی کننده است و هیچ مشکلی برای ما ایجاد نمیکند؛ اما تصور کنید که با فاصلهی استاندارد چشم تا مانیتور مقابل تلویزیون بنشینیم.
هنگامی که از فاصلهی نزدیک به نمایشگری بزرگ همچون تلویزیون نگاه میکنیم، وضوح و شفافیت تصویر دچار افت میشود، که این قضیه باعث میشود در استفادههای طولانی مدت دچار چشم درد یا سر گیچه شویم؛ البته ناگفته نماند که استفاده از تلویزیون بجای مانیتور با کیفیت 4K تا حدودی میتواند این معضل را پوشش دهد.
سرعت انتقال دیتا هنگام استفاده تلویزیون بجای مانیتور!
استفاده از تلویزیون بجای مانیتور، به دلیل آنکه برخی از قابلیتهای مانیتور رو نداره ممکن است با تاخیر دیتاها رو دریافت کنه؛ در استفاده از موس و کیبورد تاخیر بسیار ریزی مشاهده میشود، شاید در کاربری عادی این قضیه خیلی عیب بزرگی محسوب نشود، اما برای بازی کنندگان آنلاین معضل بسیار بزرگی است؛ در میانگینهایی که گرفته شده شاید تاخیر انتقال دیتا 1 یا 2 میلیثانیه باشد، اما خب همانطور که گفته شد برای دستهای از افراد بسیار ناخوشایند است.
نرخ نوسازی تصویر در تلویزیون!
نرخ نوسازی تصویر به معنای این است که در یک ثانیه چه مقدار تصویر پردازش میشود و به نمایش در میآید؛ هر چه این مقدار بیشتر باشد، تصویری که در مقابل ما به نمایش در میآید روانتر است؛ گوشیهای موبایل امروزی به نرخ نوسازی 120 و گاها 144 فریم بر ثانیه رسیدهاند که عدد بسیار خوبی است.
مانیتورهای گیمینگ برای اینکه بهترین نتایج رو در اختیار کاربران قرار بدهند، نرخ فریم ریت 120، 144 یا 240 فریم بر ثانیه رو دارند. در بیشتر تلویزیونها سرعت نوسازی تصویری که مشاهده میشود 24، 30 یا 60 فریم است که با مانیتورهای گیمینگ تفاوتهای زیادی دارند.
بر همین اساس تصاویری که در تلویزیون دیده میشود شاید باب میل خیلی از گیمرها نباشد؛ زیرا آنها هنگام بازیها، دائما در حال تغییر صحنه هستند و این کندی میتواند برای آنها بسیار نا خوشایند باشد.

نرخ نوسازی تصویر در تلویزیون!
زمان پاسخ دهی
خیلیها زمان پاسخ دهی رو با سرعت انتقال دیتا اشتباه میگیرند، زمان پاسخ دهی اصولا زمانی است که طول میکشد پیکسل به پیکسل صفحه نمایش تغییر رنگ دهد؛ مانیتورها در انجام اینکار به خوبی عمل میکنند، زیرا از گسترهی رنگی بیشتری پشتیبانی میکنند و رنگها رو غنیتر نشان میدهند.
صفحه نمایشهای تلویزیون به دلیل آنکه فضای گستردهتری دارند، این مدت زمان بیشتر طول میکشد که مشکلاتی همچون دوتایی شدن تصویر یا خدشه دار شدن آنها دارد.
استفاده از تلویزیون بجای مانیتور، فکری است که تا حالا به فکر خیلی از ماها افتاده؛ فروشگاه آقای دیجیتال هم در این مقاله به روشهای اتصال، مزیت و معایب آن پرداخته است تا شاید شما را هنگام انجام این امر، راهنمایی کند.
سوالات متداول
1- استفاده از کدام نوع ارتباط بهتر است؟
در حالت کلی استفاده از تلویزیون بجای مانیتور با ارتباط HDMI بهتر از همه است؛ زیرا کار انتقال صدا و تصویر را همزمان دارد که با این اوصاف دیگر نیاز به اتصالات اضافی کابلها نیست. اگر هم به دنبال تماشای تنها تصاویر یا ویدیو هستید و میخواهید از شر اتصالات سیمی خلاص شوید، ارتباط از نوع دانگلهای بلوتوثی یا قابلیت Screen Mirroring وجود دارد.
2- صفحه نمایش بهتره یا تلوزیون؟
در حالت کلی صفحه نمایش برای انجام کارها گزینهی بهتری بشمار میره، چراکه شرکتهای تولید کننده نمایشگر به صورت تخصصی محصولاتشون رو برای کار با کامپیوتر میفرستند اما تولید کنندگان تلویزیون تمرکز بیشتری برای ارائه تصاویر با کیفیت ا راه دور دارند.