آیا تابحال به سلامت تلفن همراهتون در حین شارژ شدن فکر کردین؟ آیا میدونین که وقتی گوشیتونو به شارژ میزنین، چه کارهایی رو نباید انجام بدین؟ هرچند که تلفنهای همراه امروزی با یه فناوری خاصی صیقل داده شدن و به این زودیا خم به ابرو نمیارن، اما توجه بیشتر به نکاتی که در هنگام شارژ کردن گوشی موبایل باید رعایت کرد! به سلامت دستگاهتون کمک میکنه.
بدون شک در بیشتر مواقع، کارایی تلفن همراه به سلامت باتری وابسته است و همچنین، این سختافزار برای ما از ارزش بالایی برخورداره؛ در اینجا قراره با هم ببینیم که چه کارهایی در هنگام شارژ شدن گوشی باعث آسیب اون میشه.
همه ما میدونیم که در هنگام شارژ شدن تلفن همراه، بخش اعظم کار به دوش باتریه، یعنی جریان برق وارد باتری میشه.
حالا تصور کنید، از یک سمت جریان وارد بشه و از سمت دیگه با کار کشیدن ما از گوشی موبایل، جریان خارج بشه، در این هنگام تمام اجزا تو شُکن و با گرم شدن باتری صداشونو به دست ما میرسونن و میگن: این وسط تکلیف ما رو مشخص کنید لطفا! ولی خب بعضیا به این هشدار توجه نمیکنن و به کارشون ادامه میدن.
اخطار! استفاده زیاد از تلفن همراه مثل بازی و فیلم دیدن در هنگام تغذیه، باعث گرم شدن باتری میشه و بعد از اون، کند شدن سرعت شارژ و در گوشیهای قدیمیتر، باد کردن باتری رو میشه دید.
همچنین، اگر به طور دائم از یه آداپتور یا باتری فیک استفاده میکنین، اولا که در اسرع وقت اصلش رو تهییه کنین و اگر در موجود نبود، میشه از وسایل جانبی مانند پاوربانکهای استاندارد استفاده کرد، در غیر این صورت، تا حد امکان از استفاده تلفن همراه در هنگام شارژ دوری کنین چراکه علاوه بر موارد گفته شده، در تلفنهای قدیمیتر پوکیدن باتری هم در پی خواهد داشت.
بالشت قاتل تلفن همراه!
ادر بحث نکاتی که در هنگام شارژ کردن گوشی موبایل باید رعایت کرد! خطار دوم رو زمانی دریافت میکنین که تلفن همراهِ در حال شارژ رو بزارین زیر بالشت؛ این عمل باعث میشه که دستگاه کمتر بتونه به کنترل دما بپردازه و به طبع داغ میکنه و بیشتر در باتریهای لیتیوم پلیمری، احتمال منفجر شدن اون رو افزایش میده.
آسیب مغزی با تماس!
همه ما آگاهیم که تلفنهای همراه هم، امواجی هرچند با شدت کم تولید میکنن؛ اما خیلیامون برای این مسئله اهمیت خاصی قائل نیستیم، موضوع اونجا خطرناک میشه که با وجود شارژ شدن گوشی موبایل از طریق پریز برق، تماس تلفنی هم برقرار کنیم، این عمل در طولانی مدت باعث آسیب مغزی میشه و همچنین برای خود گوشی هم گرون تموم میشه.
شارژ گوشی و برق گرفتگی؟
بله جانم، باید توجه داشت که از استفاده شارژرهای فیک یا آسیب دیده خودداری کرد، زمانی که با دست خیس یا وجود قطرات آب به روی آداپتور و تلفن همراه، به استقبال استفاده از موبایلمون میریم، برق گرفتگی هم تجربه خواهیم کرد.
فست شارژرها رو در برخی مواقع جدی نگیرید!
امروزه که بازار شارژرهای سریع داغه و همه به دنبال فول شارژ شدن تلفن همراهشون در مدت زمان کمی هستن؛ این موضوع رو زیاد نباید بهش اهمیت داد، چرا که هر محصولی مطابق استانداردهای شرکت سازنده، ظرفیت پذیرش خاصی از ولتاژ رو داره، به همین خاطر استفاده از فست شارژرها به دلیل آسیب به باتری، برای هر تلفن همراهی پیشنهاد نمیشه.
کابلو نکش!
همه ما یکی یه دور شایدم چند دور، این موضوع برامون اتفاق افتاده که، وقتی تلفن همراهمون به شارژ زدیم، اینور و اونور میریم، کابل شارژ هم با حالت های مختلف مجبوره به دنبالمون بیاد، اما خب این وسط کی به فکر خستگیه اونه؟ باید هشیار بود، به هیچ وجه موجب خمیده شدن، کشیده شدن یا حرکت کابل شارژ نباید شد، چرا نداره! خب به طبع با این کار، جریان ورودی به دستگاه دچار اختلال میشه و باتری دیر به شارژ مورد نظر میرسه؛ با انجام این عمل در دراز مدت، مجموعه شارژر و باتری دار فانی رو وداع میگن.
حواست به زمان باشه!
همیشه و همه جا اینو گفتن و تقریبا بیشتر ماها شنیدیم که هیچوقت، تأکید میکنم، هیچوقت از شب تا صب نباید تلفن همراه رو به شارژ بست، درسته که تکنولوژی در این زمینه پیشرفت کرده و گوشیهای موبایل تا حدی در عملیات شارژ گرفتن بهینه شدن، اما اگر مدت زمانی طولانی این عمل تکرار شه، باتری رو در مدت زمان کمی از پای در میاره. شارژرها رو مثل فست فودهای چرب در نظر بگیرین، هنوز غذا هم هست اما واقعا نباید دائما اون رو بخوریم!
همیشه به یاد داشته باشین که در گوشیهای حال حاضر که تقریبا همه شرکتها از باتریهای لیتیوم یونی استفاده میکنن، شارژ باتری نباید به زیر ۲۰% برسه و همچنین سعی کنین بازگشت انرژی نهایتا به ۹۰% برسه.
جمع بندی:
با توجه به لیتیوم یونی بودن باتریهای امروزی در تلفنهای همراه، خطر انفجار آنها به حداقل رسیده اما نمیتونیم به طور قطع به آسیب ناپذیر بودن اونا اطمینان بدیم و باید جوانب احتیاط رو رعایت کنیم. در این مقاله نکاتی که در هنگام شارژ کردن گوشی موبایل باید رعایت کرد رو بیان کردیم؛ امیدوارم که بهره کافی رو برده باشین. سپاس که تا پایان با ما همراه بودین.