تلفن همراه، یکی از گجتهایی هست که توی زندگی هر شخصی نقش داره، راحت بگم، اهمیت زیادی داره. میدونین، تقریباً همه ما دنیای پر رمز و راز فناوری و تکنولوژی رو میشناسیم و تا حدودی با اون آشنایی داریم، گوشی موبایل هم که از دل دنیای دیجیتال میاد و با اون میشه خیلی کارا کرد حتی ازش پول درآورد؛ خب کی از این محصول میتونه فراری باشه؟
هرچیزی، قبل از اینکه بخواهیم اون رو تهیه کنیم، باید یکسری اطلاعات از اون بدست بیاریم؛ اگه محصولات دیجیتالی باشه، کار یکم پیچیدهتر میشه، چونکه نمیشه همینجوری یه چیزی رو انتخاب کرد. هر کاربری پیش ازآنکه به سمت خرید گوشی موبایل پیش بره باید یکسری موارد رو درنظر بگیره؛ نکات قبل از خرید گوشی موبایل چیزی هست که https://mrdigitall.com/ در این مقاله قراره آنها رو برای شما شرح بده پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشین.
نکات قبل از خرید گوشی موبایل
گوشی موبایل یکی از وسایل پراهمیت هست که هم به دست آوردنش سخته و هم نگهداری از اون، که البته گزینه اول کمی دشوارتر خواهد بود. کاربر برای اینکه توی تهیه تلفن همراه موفق باشه و چیزی که میخواد رو به دست بیاره، باید نکات قبل از خرید گوشی موبایل رو به خوبی دانسته و رعایت کند.
قدم اول: هدف از خرید گوشی موبایل
قبل از اینکه بریم سراغ نکات اصلی، باید هدف از خرید گوشی موبایل رو مشخص کنید. یعنی اینکه تلفن همراه رو برای چی میخواهین بخرین؟ هدف گیم زدنه یا عکاسی و فیلمبرداری؟ به خاطر شارژدهی خوبش هست یا قیمت مناسب؟ چونکه ظاهرش خوشگله یا نمایشگر باکیفیتی داره؟ پس قبل از اقدام به خرید گوشی موبایل، هدف رو مشخص کنید.
قدم دوم: طراحی و نمایشگر

قدم دوم: طراحی و نمایشگر
توی بحث رعایت نکات قبل از خرید گوشی موبایل طراحی جایگاه خاصی داره، میدونین، ظاهر یه محصول به نوعی استایل شما رو روحیه میبخشه! وقتی که قراره یه تلفن همراه بخرین، به تمامی آنچه که به عنوان یه ظاهر تعریف شده توجه کنید.
وقتی که گوشی رو توی دستتون میگیرین، با بزرگ یا کوچیک بودن اون موردی ندارین؟ یا اصلاً شما تلفن همراه با قواره بزرگ میخواین یا کوچیک؟ قطر محصول رو نباید از قلم انداخت! برخی از گوشیهای موبایل هستن که به واسطه باتری غول پیکرشون یه ظاهر ضخیم رو به خودشون گرفتن و همچنین وزن هم پارامتری هست که باید بهش توجه خاصی بشه.
خوش دست بودن گوشی موبایل به عواملی مثل خمیده یا تخت بودن کنارههای گوشی، ورن، اندازه بستگی داره که اگه شما دنبال یه تلفن همراه خوش دست هستین، این اقلام رو باید درنظر بگیرین. رنگ یا شمایلی که هنر دست شرکت سازنده هست نیز در انتخاب یه موبایل تأثیر داره.
از طراحی یه پل میزنیم به سمت نمایشگر، مکانی که قراره کاربر با نگاه کردن به اون، به وجد بیاد. برای صفحهنمایش و کیفیت اون فناوریهای زیادی عرضه شدن که میتونیم به خونوادههای LCD و AMOLED، OLED، رتینا که توی گوشیهای اپل به کار رفته و غیره اشاره کنیم. اینکه ما از نام دیگر نمایشگرها خودداری کردیم واسه اینه که توی گوشیهای موبایل غیر از موارد نامبرده چیز دیگهای وجود نداره.
بریم سراغ میزان عملکرد هرکدام از نمایشگرها؛ پنلهایی که با فناوری LCD و هرآنچه که با این نام میان مثل TFT و IPS همهگی توی عمکلرد تا وقتی که کاربر در فضای بسته باشه یعنی نور شدید نباشه، نمایشگر در نشون دادن اطلاعات خوب عمل میکنه؛ اما وقتی که زیر نور خورشید بروید، قضیه فرق کرده و السیدی نامبرده از نمایش اطلاعات معذور خواهد بود. خلاصه کلام، نمایشگرهای LCD توی نشون دادن اطلاعات در زیر نور شدید یا خورشید کوتاهی میکنند.
نمایشگرهایی که برپایه فناوری AMOLED سوار هستن اما از نظر نمایش اطلاعات قویتر عمل کرده و حتی زیر نور شدید خورشید هم دووم میارن. اَمولدها به چند دسته با نامهای سوپر اَمولد، AMOLED Dymencity که بیشتر پرچمدارهای سامسونگ از اون استفاده میکنن شناخته شدهاند. گفتنیه که پنلهای اَمولدی خاصیت بهینهسازی میزان شارژدهی رو دارن و از هدر دادن انرژی بیشاز حد باتری جلوگیری میکنن.
OLED یه پله پایینتر از AMOLED وایساده و از لحاظ عملکرد نیز یه چیزی شبیه به اَمولدها به کاربر هدیه میکنن. این نوع از فناوری زیاد توی گوشیهای موبایل به کار نمیرن.
اما رتینا که یکی از بهترین نمایشگرهای گوشی موبایل رو داراست، از لحاظ عمکلرد فوقالعاده است و توی تلفنهای همراه اپل این فناوری دیده میشه.
نکته دیگر در خصوص نمایشگر کیفیت آنهاست که از 720 شروع میشه تا 2K که درکنار این مقدار کیفیت، میزان پیکسل هم بیان میشه و هرچه پیکسل بالاتر باشه، صفحهنمایش از نظر کیفیت بهتر خواهد بود.
نمایشگرهایی که با کیفیت 720 میان، توی رنج اقتصادی قرار میگیرن و برای آنها از فناوری LCD استفاده میشه که از لحاظ عملکرد بررسی شدن. صفحه نمایشهای 1080 نیز برای اقتصادی و میانردها استفاده میشن که ممکنه از فناوری LCD یا AMOLED یا یکی از شاخههای مرغوبتر از آن بهره بگیرن. اما گوشیهای پرچمدار با میزان کیفیتهای بالاتر از 1080 عرضه میشن و فناوری که برای آنها به کار میره یکی از شاخههای مرغوب AMOLED هستن.
نرخ نوسازی تصویر و میزان روشنایی از دیگر چیزهایی هست که باید به اون توجه بشه. نرخ رفرشریت نمایشگر از 1 شروع میشه تا 120، که معمولاً شرکتها این میزان رو با اعداد 60، 90 و 120 نشون میدن. باید دونست که هرچه نرخ نوسازی تصویر بیشتر باشه، نمایشگر عمکلرد روونتری خواهد داشت. میزان روشنایی نیز بهتره که بالای 700 نیت باشه تا جزئیات وضوح بیشتری داشته باشن.
قدم سوم: میزان قدرت گوشی موبایل

قدم سوم: میزان قدرت گوشی موبایل
قدرت یک محصول علیالخصوص گوشی موبایل، به دو عامل نرمافزار و سختافزار بستگی داره و هچنین میزان حافظه ذخیره نیز در این امر بیتأثیر نخواهد بود.
نرمافزار یا سیستمعامل و رابطکاربری به گوشی موبایل کمک میکنه تا علاوهبر ارائه ویژگیهای شخصیسازی با تمهای مختلف، روون بودن تلفن همراه در زمان استفاده از اون رو به ارمغان بیاره. سیستمعاملی که بیشترین استفاده از اون شده، اندروید هست که اکثر شرکتها از اون بهره میبرن. iOS سیستمعامل اختصاصی اپل هست و هارمونی اواِس نیز برای گوشیهای هوآوی استفاده میشه.
گوشی که قراره شما بگیرید، بهتره که از اندروید 12 به بالا باشه، نگران گرون بودن موبایل نباشین چونکه تلفنهای همراه میانرده یا مثل شیائومی Redmi Note 12 4G که تازه ساخت هم هست، با اندروید 13 و MIUI 14 یعنی جدیدترین رابط کاربری شیائومی اومده و باید به این ترکیب چینیها احسنت گفت. پس حتماً به نسخه اندرویدی و رابطکاربری استفاده شده در محصول توجه کنید و همچنین اگه قصد خرید یه تلفن همراه که سال پیش با امکانات نرمافزاری پایین ارائه شده دارین، ببینید امکان آپدیت شدن به نسخههای بالاتر رو داره یا نه؟
iOS، سیستمعامل اختصاصی اپل هست که به تازگی نسخه 16.5 اون عرضه شده؛ کوپرتینوییها توی بخش نرمافزار اصلاً یه دنیای دیگهای دارن برای خودشون، یعنی هرچه از روون و خفن بودنش بگم کم گفتم.
هارمونی اواس سیستمعامل اختصاصی هوآوی که بعد از تحریم و عدم دریافت اندروید، به اون روی آوردن هست. این نرمافزار چندسالیه که توی محصولات این شرکت چینی به کار میره ولی هنوز لازم داره که پیشرفت کنه.
سختافزار اما تعیین میکنه گوشی شما چند مرده حلاجه!

سختافزار اما تعیین میکنه گوشی شما چند مرده حلاجه!
هر تلفن همراه یا هر وسیله دیجیتالی برای اینکه خوب عمل کنه، باید یه تراشهای توی وجودش باشه که فرمایشات کاربر رو دریافت و پردازش کرده و اون رو به نحو احسن تحویل بده. چی شد؟ در ادامه به اتفاق جمعی از این پردازندهها توضیح خواهم داد.
از پایهترین تراشهها شروع میکنیم جایی که مدیاتک ایستاده است. وقتی که اسمی از تراشه لول پایین برده میشه، یه جورایی حس ناخوشایندی به آدم دست میده، مثلاً خوب ندونستن اون چیپست؛ باید بگم که پردازندههای عرضه شده ازسوی کمپانی مدیاتک، مدتیه که توی عملکرد خوب تونستن خودشون رو به اثبات برسونن، خیلی قدرت زیادی ندارن ولی رضایت کاربر رو خوب میتونن جلب کنن. اینم بگم که این پردازندهها معمولاً برای بازیهای سنگین پیشنهاد نمیشن ولی درآینده این امکان وجود خواهد داشت.
پردازنده اختصاصی هوآوی که نام Kirin رو به خودش گرفته، تنها روی محصولات این شرکت چینی کارگذاشته میشه و در ابتدای راه توان رویارویی با دیگر چیپستها نداشته اما رفته رفته، هوآوی برای قدرت بخشیدن به این تراشه، تلاش زیادی نموده و درحال حاضر میشه اون رو به چرخه رقابت با رقبا وارد نمود.
پردزانده اگزینوس اختصاصی شرکت سامسونگ هست. گوشیهایی که این تراشه رو دریافت میکنن، چیزی جز برند سامسونگ نیست ولی خب، تمام تلفنهای همراه این شرکت نیز این چیپست رو دریافت نمیکنن. اگزینوس توی عملکرد خوب ظاهر میشه و درنسخههای پرقدرت این تراشه، کاربر برای همهچی دستش باز میشه حتی گیم زدن.
چسپیت اسنپدراگون، پردازندهای که واقعاً طوفانی عمل میکنه. اگه موبایل یکی از نسخههای خوبش مثل 680، 778 به بالا رو دریافت کنه، نرمافزار هم لج و لجبازی درنیاره، شگفتزده شدن کاربر رو به همراه خواهد داشت. اسنپدراگون از اون پردازنده معروفاست!
اما اپل بیونیک! اپل کلاً توی بخش نرمافزار و سختافزار اختصاصی عمل میکنه و پردازندهای که این شرکت آمریکایی برای گوشیهای موبایلش استفاده میکنه، میتونم بگم رودست نداره. هربلایی که دلتون میخواد سرش بیارین، آخ نمیگه، ولی باید حواستون به شارژدهی این محصولات باشه.
حافظه داخلی دیگر چیزی هست که باید به اون در هنگام خرید گوشی موبایل توجه بشه. گوشیهای امروزی معمولاً با حافظههای بالا عرضه میشن و در برخی موارد نیز کارت حافظه رو حذف میکنن. برای خرید یه تلفن همراه حتماً فضای ذخیره رو درنظر بگیرین و سعی کنید کف کف این حافظه 64 گیگابایت باشه.
قدم چهارم: تاچه اندازه تصویربرداری رو دوست دارین؟

قدم چهارم: تاچه اندازه تصویربرداری رو دوست دارین؟
دوربین یکی از آپشنهاییه که کمپانیهای سازنده تلفن همراه برای جلوه بیشتر گوشیهای اقتصادی و ایضاً میانردههاشون ازش استفاده میکنن، یعنی جوری سیاست هست برای فروش بیشتر. تلفن همراهی که پلمپ هست رو نمیشه دوربینش رو امتحان کرد، اگه خوب بود برداریم اگه هم که نه بریم سراغ یکی دیگه؛ پس باید چه کرد؟
تجربه دیگران و خوندن مشخصات محصول توی سایتهای اینترنتی بهت کمک میکنه تا نتیجه مطلوب رو به دست بیارین. در اینجا بیان نکاتی مهم هست که حتماً باید بدونین.
وقتی بهتون میگن یه دوربین 108 مگاپیکسله و یکی 12 مگاپیکسل، سریع باخودتون نگین خب هرچه مقدار پیکسل بالاتر باشه پس کیفیت هم خوب خواهد. خیر! اشتباه نکنید، این دریچه دیافراگم هست که بهتون میگه کیفیت تصاویر تاچه اندازه خوب خواهد بود؛ این بدان معنا نیست که دوربینهایی با پیکسل بالا بد باشن، نه؛ ولی دریچه دیافراگم مهمتر از میزان پیکسل هست.
گوشیهای اقتصادی معمولاً عملکرد دوربینشون قابل قبول هست. تلفن همراههای میانرده نیز توی سه طیف قابل قبول، خوب و عالی دیده میشن اما پرچمدارها، 90 درصدشون عالی عمل میکنن. البته که گفتنیه، نتیجه خروجی دوربین به پردازنده هم بستگی داره، یعنی هرچه چیپست قویتر، تصویربرداری زیباتر خواهد بود.
اما فیلمبرداری؛ جایی که از 720 شروع میشه تا به 8K میرسه. گوشیهای موبایل متناسب با ردهکاربری و پردازندهای که توی وجودشون دارن، کیفیت و قابلیتها رو مشخص میکنن. تکلیف 720 پیکسلیها مشخصه، زیاد نمیشه روشون حساب باز کرد. برای تشخیص کیفیت 1080، اول یه نگاهی به پردازنده و بعدش به ردهکاربری محصول بندازین، توی بخش میانردهها، این میزان کیفیت معمولاً عملکرد خوبی رو خواهد داشت.
اما 4K که توی محصولات میانرده و پرچمدار دیده میشه، به همراه قابلیتهایی همچون لرزشگیر اپتیکال تصویر، کاربر رو از عملکرد خودش به وجد میاره. 8K که اکثراً توی بالاردهها دیده میشه همهش دلت میخواد باهاش فیلم بگیری؛ البته گفتم که بستگی به مقاومت پردازنده داره.
قدم پنجم، میزان شارژدهی
برخی افراد در هنگام خرید گوشی موبایل، باتوجه به هدفی که مشخص کردن، به میزان شارژدهی باتری توجه میکنن. همونطور که توی دوربین میزان پیکسل برای سنجش کیفیت سنسورها به کار نمیره، در اینجا نیز نمیشه از روی ظرفیت باتری به میزان شارژدهی پی برد.
گوشیهای اقتصادی و خیلی از میانردهها برای جلب توجه کاربر، از ظرفیت منبع تغذیه به میزان 5000 میلیآمپر ساعت به بالا استفاده میکنن که بین یک تا یک روز و نیم میتونن شارژدهی کنند. یادتون باشه که باتریهایی با ظرفیت 6 و 7 هزار میلیآمپر ساعت، باعث قطور و سنگین شدن گوشی موبایل میشن، البته دربرخی موارد، 5 هزار میلیآمپر ساعتیها هم همچین نتیجهای رو به محصول میدن.
توی پرچمدارها ما بیشتر شاهد منبع تغذیههایی کمتر از ظرفیت 5000 هستیم اما گوشیهایی مثل اپل توی نسخههای پرو و پرومکس در خانواده 13 و 14، شارژدهی خیلی خوبی دارن. به طور کلی، هر گوشی موبایلی، متناسب با نمایشگر، نرمافزار و سختافزار، میزان عملکرد دوربین میتونه شارژدهی کنه.
قدم ششم: چقدر میخواهین هزینه کنید؟

قدم ششم: چقدر میخواهین هزینه کنید؟
ما تمامی نکات قبل از خرید گوشی رو باهم بررسی کردیم، حالا میرسیم به مکانی که مشخص میکنه ما تاچه اندازه میتونیم توی خرید یه تلفن همراه پیش بریم. الان که اطلاعات لازم رو برای تهیه یه گوشی موبایل به دست آوردیم، باتوجه به برند موردعلاقه و بودجهای که برای این کار درنظر گرفیتم، میریم که یه موبایل خوب رو از بازار تهیه کنیم.
نکات قبل از خرید گوشی موبایل موردی هست که هر کاربری برای رسیدن به نتیجه مطلوب توی این زمینه، باید به اون توجه کنه تا متناسب به لزوماتش یه محصول درخور رو انتخاب کنه. آقای دیجیتال با برشمردن نکات قبل از خرید گوشی موبایل، به شما کاربران عزیز برای رسیدن به نتیجه خوب کمک کرده. شما برای خرید گوشی موبایل به چه نکتهای توجه میکنید؟ برام بنویسین!
سؤالات متداول
1- قبل از خرید گوشی موبایل باید به چه نکاتی توجه کرد؟
پیشاز آنکه به سمت تهیه گوشی موبایل بروید، اول هدف از این خرید مشخص بشه و سپس به ویژگیهایی همچون طراحی، نمایشگر، نرمافزار و سختافزار، دوربین، باتری و بودجه توجه کنید.
2- برای تشخیص کیفیت دوربین باید چه کرد؟
کیفیت دوربین با میزان قدرتی که با اعداد نشون میدن مشخص نمیشه، بلکه دریچه دیافراگم، تجربه دیگران و ردهکاربری محصول تا حدودی توی تشخیص کیفیت دوربین بهتون کمک میکنه.