همه ما با پیشرفت تکنولوژی در همه زمینهها آشنایی داریم، اما کی باورش میکرد دنیای گیم تا این اندازه جلو بره، شما یادتون نمیاد، اما در زمانهای نه چندان دور، کسایی که با تلفن همراه بازی میکردن رو مورد تمسخر قرار میدادن، ولی الان چی؟ تا حدی پیش رفتیم که شاخص قدرت تلفنهای همراه، توی دست بازیهاست! از اون گذشته، انقدر این موضوع پر اهمیت بوده که گوشیهای موبایل گیمینگ عرضه شدن و هچنین وسایلی ساخته شده که کاربر در هنگام بازی با موبایل دچار مشکل نشه!
شرکتهای سازنده بازیهای کامپیوتری، همه ساله با به چالش کشیدن جهان گیم، گرایش افراد در سنین مختلف رو تحت تأثیر قرار میدن؛ در طرف دیگه، کمپانیهای عرضهکننده تلفنهای همراه با دیدن این موضوع، به فکر ارائه گوشیهای موبایل با عنوان گیمینگ میفتن و چه بسا موبایلهای امروزی نیز جوری ساخته میشن که توان اجرای خیلی از بازیها رو داشته باشن؛ از جمله عوامل مؤثر میتونیم به پردازنده قوی، رم و حافظه بالا و سیستم عامل جدید اشاره کنیم. تا اینجا همه چی اوکیه و جای هیچ تعجبی نیست.

قضیه در اونجایی جالب میشه که صنعت تولید وسایل گیمینگ، به فکر راه چاره برای تلفنهای همراه با توان کم میفته؛ مثلا با یه گوشی پرچمدار که پردازندهی قوی داره، کالاف دیوتی موبایل (Call Of Duty Mobile) بزنی، توی کیفیتهای بالا باعث داغ کردن باتری و پردازنده گوشی موبایل میشه، چون حجمی تا دو گیگابایت داره؛ در اینجاست که فن خنککننده موبایل سر میرسه و با اتصال اون به پشت تلفن همراه، میشه به بازی خودمون ادامه بدیم.
کالاف، جنگی تمام عیار!
کالاف دیوتی موبایل، یه بازی در ژانر اکشنه که به صورت آنلاین انجام پذیره؛ به این صورت که یک تیم صد نفره برای پیروزی در میدان، تفنگ به دست گرفته و با رقیبانشون به مقابله میپردازن و بازی تا اونجا پیش میره که تنها یک نفر میمونه که اونم فاتح میدانه.

اینم اضافه کنم که، امروزه یکی از معیارهای قدرت سخت افزاری تلفن همراه رو با بازی کالاف دیوتی میدونند! باورت میشه با یک بازی میشه قدرت موبایل رو سنجید.
مقابل کالاف، پایجی موبایل ایستاده، جایی که برای اجراش، به یک پردازنده قوی محتاجه؛ البته اگه قصد بازی تو کیفیت بالا رو دارید. اما اگر مایل به رقابت با کیفیت متوسط هستین، تراشه موبایلهای میانرده هم تا حدی جوابگوعه. حجمش هم حدودا تا دو گیگابایت میرسه.

پیشرفت پابجی تا حدی بود که پای تریگرها رو به دنیای گیم باز کرد. تریگر چیزیه که بهتون کمک میکنه راحتتر بازی کنید، حکم دستههای بازی رو داره؛ یه دوتا بیزبیلکِ کوچولو نصب میشه روی تلفن همراه و از طریق اونه که میشه هر حرکت جنگی که در لمس نمایشگر زده میشد رو اجرا کرد.
پابجی …
حالا PUBG Mobile چیه؟ مثل رقیبش کالاف دیوتی، ماهیت جنگی داره و شعار جنگ جنگ تا پیروزی رو در خودش پرورش داده، با این تفاوت که در این بازی فقط اسلحه ملاک جنگ نیست و دست بازتری برای مقابله داری.
حتی اگه شیء تو دستت ماهیتابه باشه.

یه دنیاست و یه نوستالژیه GTA؛ از 1984 تا 2021، بازی که همیشه سر زبونا بوده و همه نسلی هم از نسخههای مختلفش بهره بردن؛ در قدیم، افراد بیشتر از طریق کامپیوترها بازی میکردن، اما چند سالیست که تلفنهای همراه، حضور این نوستالژیه شیرین رو بر حافظه خودشون احساس میکنن؛ این بازی نیز مانند دو مورد بیان شده، به دلیل دارا بودن از یک حجم تا یک و نیم گیگابایتی، یک تراشه قوی رو میطلبه، اما خب با پردازنده گوشیهای میانرده هم میشه باهاش کیف کرد، ولی باگهاشم باید تحمل کنین.

نکته قابل تأمل در تمام گیمها، ظرفیت باتری گوشی و میزان بیدار موندنشه، باتریهایی که از حجمی میان 4000 تا 5000 بلکه بیشتر بهره میبرن، حداقل 20 ساعت رو شارژدهی دارن، ولی در باتریهای کم حجم، باز هم پیشرفت تکنولوژی نمیزاره یک منبع تغذیه کم بیاره، میگین چطوری؟ با پک باتری؛ یه چیز شبیه پاوربانکِ که دارای خاصیت مغناطیسیه و در هنگام Low Battry با چسبوندنش پشت گوشی، راحت میشه به ادامه بازی پرداخت. البته لازم به ذکره که این روش، فقط برا تلفنهمراههایی مناسبه که از شارژ وایرلس بیسیم پشتیبانی میکنن.

نوستالژی جیتیاِی
برای یادآوری شیرین؛ GTA San Andreas راوی یه داستان سرقته. شخصی به نام سیجی به همراه گروه مافیاییش که همیشه به دنبال کارای خلافن، ماشین، موتور، دوچرخه، اسلحه و هر چیز بدرد بخوری که دم دستشون بیاد رو میدزدن. اوایل بازی، سیجی از یه پلیس زخم میخوره و به خودش قول میده که انتقامشو ازش بگیره. مرحله آخر این گیم در حالی تموم میشه که شخصیت اصلی داستان، پلیس رو کشته و با خیال راحت برای کارای خلاف بعدیش داره برنامه میریزه.
کلش آف کلنز نمونه دیگری از بازی های موبالیه؛ اما برخلاف دیگر سرگرمیها، حداقل حافظه مورد نیازش یک گیگابایته ولی در رم و پردازنده زیاد سخت نگرفته و در تلفنهای همراه با پردازنده معمولی هم میشه ازش بهره برد. حالا اگه یه گوشی قوی باشه که دیگه نور الا نوره!
برای این گیم که زیاد سنگین نیست، تقریبا تهدیدی برای تلفن همراه به حساب نمیاد اما فقط در برخی مواقع به دلیل کم شدن شارژ، پک باتری لازمه کار میشه.

استراتژیه واقعی!
Clash Of Clans از واقعیت دور نیست! از اون دست بازیهای استراتژیه که در ابتدا به صورت تک نفره یا چند نفره باید یه مزرعه ساخت و با تمام امکاناتی که این بازی در اختیار کاربر میزاره، باید به گسترش محل پرداخت؛ چیزی که تو تاریخ کشورگشاییهای شاهان قدیم در هر کشوری شاهدش بودیم. با توجه به آپدیتهای متنوع، هنوز آخر این بازی به طور قطع مشخص نیست.
امروزه بازیهای موبایلی، جای بزرگی رو در زندگی افراد صاحب شدن. در این مقاله با هم کالاف دیوتی، پابجی، GTA و کلش آف کلنز رو به همراه وسایل گیمینگ گوشی که در هنگام بازی میشه لذت هرچه بیشتر از گیم برد رو مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم که در هر مورد، تا چه اندازه میشه رو پردازندههای موبایلی حساب باز کرد. امیدوارم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشه.
سوالات متداول
1- وسایل گیمینگ چه تاثیری در عملکرد گوشی دارند؟
گوشیها هنگام اجرای بازیهای سنگین، حرارت بسیار بالایی به خودشون میگیرن که میتونه برای همه بخشها مضر باشه؛ وسایل گیمینگ باعث میشه تا گوشی در دمای استانداردی به سر ببره و عملکردش دچار اختلال نشه.
2- با وسایل گیمینگ راحتر میتونیم بازی کنیم؟
بله، وسایل گیمینگ برای راحتی بیشتر ما در بازی رونمایی شدن؛ با توجه به ارگونومی که این دستگاهها دارن، سریعتر انجام دادن کارها هنگام بازی هم اتفاق میوفته.