موبایل و گجت

ده اشتباه خطرناک برای گوشی که باید بدانید!

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

آقا این کارو نکنین! خب این عملی که دارین انجام میدین برای گوشی خطرناکه! اصلاً آقای دیجیتال قراره در این مقاله به ده اشتباه خطرناک برای گوشی بپردزاره تا کاربران با علم به این موضوع، عمر مفید تلفن همراه خودشون رو بهبود ببخشن.

همه ما شاهد پیشرفت روزافزون قیمت گوشی‌های موبایل هستیم و به طبع باید خیلی مواظب نقطه به نقطه این دستگاه توی دستمون باشیم تا خدای نکرده ضرری جیب مارو تهدید نکنه. خرید گوشی موبایل مناسب که بتونه همه نوع نیازی از کاربر رو پاسخگو باشه خیلی سخت نیست، فقط کافیه به سایت آقای دیجیتال مراجعه کرده و با توجه به مشخصات و نقد و بررسی‌های صورت گرفته، نسبت به تهیه یه تلفن همراه خوب اقدام کنید.

بیشتر مواقع نظر ما سمت نگهداری از ظاهر گوشی هست و به نوعی باطن رو تاحد زیادی از خاطر میبریم، باید توجه داشت که تمیز بودن چهره تلفن همراه خیلی مهمه، اما در کنار این موضوع، باید به اندامک‌های درونی محصول هم توجه کرد چونکه در برخی مواقع ممکنه آسیب به محلی برسه که جبران کردنش بسیار سخت باشه؛ حتی درمواقعی اطلاعات شخصی شما رو به باد میده. پس مهمه که ده اشتباه خطرناک برای گوشی رو بدونین آیفون و اندروید هم نداره. در ادامه این مطلب، همراه آقای دیجیتال باشید.

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

همونطور که گفتیم، برخی کارها هستن که روا داشتنشون در حق تلفن‌های همراه، نه تنها برای این دستگاه‌ها بلکه برای جیب کاربر نیز اعلام خطر میکنه، پس بهتره که بیشتر مراقب گوشی موبایل تو دستمون باشیم. در ادامه قراره ده اشتباه خطرناک برای گوشی رو باهم بررسی کنیم.

1- استفاده از آداپتور و کابل شارژ غیراصل

استفاده از آداپتور و کابل شارژ غیراصل

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

یکی از اتفاقاتی که توی موضوع ده اشتباه خطرناک برای گوشی شاید بشه خیلی روی اون مانور داد، استفاده از آداپتور و کابل شارژ غیراصل هست. هر تلفن همراهی با متد خاص شرکت سازنده به بازار عرضه شده که باتوجه به اون موارد، کمپانی به کاربر میگه که با چه نوع کابل و میزان توانی، گوشی خودتون رو به شارژ بزنین.

حالا شما فک کنین، مثلاً شرکت سازنده گوشی موبایل گفته که ظرفیت 5000 میلی‌آمپر ساعتی باتری محصول، توان دریافت 65 وات انرژی رو داره، خب شما وقتی یه کابل ارزون قیمت و فیک رو میخرین که شاید حتی نتونه 10 وات انرژی رو انتقال بده، آیا باعث آسیب به باتری و گوشی موبایل نمیشه؟

یه مورد دیگه هم که در این زمینه میشه بهش اشاره کرد، به دلیل اینکه آداپتور فیک هست، امکان نارسایی برقی توی اون زیاده که این امر در زمان اتصال به پریز ممکنه باعث اتصالی، جرقه و آتش‌سوزی بشه.

2- روشن بودن بلوتوث و وای‌فای

روشن بودن بلوتوث و وای‌فای

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

در اشتباهاتی که علیه گوشی موبایلمون مرتکب میشیم خیلی اتفاق‌ها ممکنه بیفته و موردی که شاید حتی فکرش هم نکنید، توی روشن بودن بلوتوث و وای‌فای نمود پیدا میکنه. این مورد توی دوتا جا تأثیرش رو میذاره، یکیش آسیب به باتری هست و دیگری خیلی خطرناک‌تر از مورد اوله.

ببینین، وقتی که شما با شبکه بلوتوثی و وای‌فای روشن وارد یه مکان میشین، درواقع دارین به تمام امواج مخرب این اجازه رو میدین که وارد گوشی شما بشن؛ مورد خطرناک‌تر این موضوع این هست که هکرها دیگه نیازی نیست برای ورود به تلفن همراه قفل رو بشکنن، قشنگ با کمترین زحمت به زندگی اسرارآمیز گوشی شما وارد میشن. عواقب و گرفتاری‌های این موضوع رو دیگه تا آخر بخونید.

3- اتصال به وای‌فای رایگان

اتصال به وای فای رایگان

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

هرجا دیدین زده وای فای رایگان یا به مکانی وارد شدین که تندی به شبکه اینترنت اون محل متصل شدین، سریعاً وای‌فای گوشی رو خاموش کنین، چونکه ممکنه لایه‌های امنیتی موبایل رو به خطر بندازه، شاید هم یه هکر اون وسط مسطا نشسته باشه و منتظر اتصال یه کاربر به اینترنت مکان مورد نظر تا بتونه هدفشو پیش ببره.

4- رفع داغی گوشی موبایل

توی سومین قدم از معرفی 10 اشتباه خطرناک برای گوشی، به این میپردازیم که وقتی تلفن همراه ما داغ کرد، باید چیکار کنیم؟ قطعاً برای همه‌مون این مورد پیش اومده، من که دیگه با این امر آشنایی زیادی دارم؛ اما وقتی که گوشی داغ میکنه، بعضیا میگین چون ضدآبه بگیریمش زیر آب خنک یا نمیدونم بزارین تو یخچال، هیچوقت این کار رو انجام ندین چون واقعاً آسیب جدی به محصول میزنه.

شما فکر کنین دارین ادیت میزنین، بازی میکنین یا درحال تماشای فیلم هستین و گوشی هم حسابی داغ کرده، اولین کاری که میکنین این هست که برنامه موردنظر رو کامل ببندین، دوم اینکه تمامی شبکه‌های اینترنتی و بلوتوث رو بسته و تلفن همراه رو برای چند دقیقه روی حالت پرواز بزارید و کمی صبر کنید تا موبایل سرد بشه. از دیگر کارهایی که میشه برای این کار انجام داد، گرفتن گوشی جلوی کولر یا پنکه هست.

5- استفاده از تلفن همراه موقع شارژ

استفاده از تلفن همراه موقع شارژ

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

موقعی که شما دارین از تلفن همراه‌تون استفاده میکنید، نمایشگر، CPU، پردازنده، باتری و کلی جای دیگه گوشی درحال کارکردن هستن و به طبع این وسط کمی گرما داره تولید میشه، حالا شما بیا و یه کابل هم به نشانه شارژ گرفتن باتری به گوشی وصل کنید، چه اتفاقی می‌افته؟

در زمان کارکردن با گوشیه درحال شارژ، سیکل باتری به صورت ناقص انحام میشه و این خودش نوعی آسیب به منبع ذخیره انرژی محسوب میشه، از طرفی، شارژشدن موبایل خودش نوعی گرما تولید میکنه که اگه در همین حین با تلفن همراه کار کنید، دوتا گرما کنارهم، به مرور زمان، باتری رو به قهقرا میبرن.

6- استفاده از کارت‌ حافظه‌های فیک

استفاده از کارت‌ حافظه‌های فیک

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

با وجود اینکه تکنولوژی پیشرفت کرده و امروزه ما شاهد درصد بالایی از گوشی‌هایی هستیم که دیگه از کارت حافظه استفاده نمیکنن، ولی هستن تلفن همراه‌هایی که با وجود حافظه داخلی بالا، ترجیح دادن یه جایگاه مموری هم توی خودشون تقویت کنند.

خب مشکل وجود یا عدم وجود محل کارت حافظه نیست، گرفتاری از خود مموریه، یعنی اگه شما از حافظه جانبی فیک و ارزون قیمت استفاده کنین، ممکنه ویروسی باشه و گوشی شما رو هم به این معظل گرفتار کنه. طرف دیگر این ماجرا، میزان حجم اون هست که شما ممکنه یه مموری ارزون قیمت با حجم 16 گیگابایت بخرین اما موقع استفاده، متوجه بشین که فقط 2 گیگ حجم داره، خداوکیلی درد نداره؟

طرف دیگر مموری‌های فیک این هست که شما اطمینان کردین و اطلاعاتتون رو سپردین دستش، اما توی یک روز بهاری وقتی که شما دارین از گوشیتون استفاده میکنین و کارت حافظه هم درحال پردازش محتویات درونی خودشه، ممکنه تو این موضوع به دلیل متریال نامرغوب استفاده شده در اون، کم بیاره و یکهو بسوزه! اینه که بده!

7- عدم آپدیت مرتب سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌ها

عدم آپدیت مرتب سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌ها

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

موضوعی که شاید بیشتر افراد برای اون زیاد اهمیت قائل نشن، به‌روزرسانی‌هاست. آپدیت‌هایی که توی هر بخشی ارائه میشن چندتا دلیل داره:

  • رفع‌کننده باگ‌های نسخه قبل
  • دارای یکسری دیوارهای امنیتی بهبودیافته‌تر
  • ارائه قابلیت‌های بیشتر که کاربر بهتر بتونه با نرم‌افزار موردنظر کار کنه
  • بهبود در عملکرد

ببینین، وقتی که یه نسخه جدید آپدیت برای نرم‌افزار و اپلیکیشن‌ها میاد یه دو سه روز صبر کنین بعد نسبت به به‌روزرسانی دستگاه اقدام کنید. شاید ندونین ولی عدم آپدیت سیستم‌عامل و برنامه‌ها باعث میشه که تاحدودی امنیت تلفن همراه و سلامت باتری به خطر بیفته.

8- نصب اپلیکیشن از منابع غیر معتبر

نصب اپلیکیشن از منابع غیر معتبر

ده اشتباه خطرناک برای گوشی

یکی از مواردی که توی مقاله ده اشتباه خطرناک برای گوشی باید بهش توجه اکید داشت، نصب اپلیکیشن از منابع غیر معتبر هست. وقتی منبع‌هایی مثل گوگل پلی و اپ استور هست، چرا ما باید به سایت یا برنامه‌های دیگه متوصل بشیم؟

اپلیکیشنی که از منبع غیر معتبر دانلود میشه، از نظر کدنویسی مشکل داره و همچنین دارای امنیت بالا نیست؛ از طرفی کاربر رو مجبور به دادن دسترسی به دوربین و مخاطبین و خیلی مکان دیگه میکنه که واقعاً لازم نیست. با تفاسیر بیان شده، با دانلود نرم‌افزارهای مختلف از سایت غیر معتبر، گوشی موبایل رسماً داره وارد یه جنگ با اثرات مخرب، ویروس و هکرها میشه.

9- گذاشتن گوشی موبایل در جیب پشت

این مورد خیلی ساده است، میدونم شاید وقتی که سرتیتر رو میخونین کمی تعجب کنین، ولی باید بگم، زمانی که تلفن همراه توی جیب پشتشون میزارین، یه موقع حواستون نیست و به اتفاق همون تلفن همراه میشینین روی زمین، این وسط گوشی آسیب ببینه مقصرش کیه؟

10- استفاده از گوشی موبایل بدون کاور و گلس

آخرین مورد توی ده اشتباه خطرناک برای گوشی، استفاده تلفن همراه بدون کاور و گلس هست. آخ که چقدر این موضوع میتونه روح آدم رو بخراشه؛ گوشی گرون، اون همه پول بابتش خرج کرده باشی، میای کمی هم توی چشم بزاریش که یکهو میفته و بلای جیب‌سوز سرش میاد. خدا اون روز رو واسه هیچکسی نیاره.

 

اشتباهاتی که کاربران در خصوص تلفن‌های همراه روا میدارن، خیلی زیاده و اگه بخواهیم بشینیم و بهش فکر کنیم، چندین ساعت باید درموردش صحبت کرد اما آقای دیجیتال ده اشتباه خطرناک برای گوشی رو توضیح داده تا با رعایت این مسائل، حداقل از بزرگترین خطرات جلوگیری بشه. سپاس که تاپان این مطلب همراه ما بودین.

 

سؤالات متداول

1- استفاده از شبکه وای‌فای رایگان چقدر خطرناکه؟

توصیه ما به شما این هست که به هیچ عنوان از شبکه وای‌فای رایگان استفاده نکنید حتی اگه مکان مطمئن باشه، چونکه ما نمیدونیم که دور اطراف ما چه آدم‌هایی هستن و شاید این موضوع باعث هک شدن تلفن همراه و یا ویروسی شدن اون بشه که در هر دوصورت، اصلاً چیز خوبی نیست.

2- آپدیت نکردن سیستم‌عامل گوشی موردی نداره؟

ببینید، در پاسخ به این سؤال باید بگم که آپدیت نکردن سیستم‌عامل گوشی موبایل درواقع خودش به نوعی باعث بروز مشکل میشه و از طرفی رونوشت‌های جدید میان که نسخه‌های قبلی رو تکامل ببخشن و همچنین از نظر عملکرد و قابلیت نیز ارتقا پیدا میکنن. خب با این تفاسیر، خداییش کی از نعمت بدش میاد؟

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *