علم و تکنولوژی

نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

ساعت هوشمند رو که دیگه نیازی به تعریف و تمجید نداره و همه این گجت دوست داشتنی رو میشناسن. خب هر محصولی که نگاه کنی، قبل از خریدش باید یکسری نکات رو رعایت کرد! یعنی اینکه وقتی شما مثلاً در جهت خرید ساعت هوشمند گام برمیدارین، باید پارامترهای خودتون رو مشخص کرده باشین تا بتونین خیلی راحت محصول مورد نظرتون رو پیدا کنین. اگه قصد خرید ساعت هوشمند رو دارین اما نمیدونین که کدوم مدل یا برند رو بخرین، مقاله ” نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم ” از آقای دیجیتال رو از دست ندین.

نکاتی که باید هنگام خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

همونطور که قبلاً گفتیم، قبل از اینکه به سمت خرید یه محصولی برید، استاندارهای خودتونو مشخص کنین، یعنی توی ذهن یا کاغذ بنویسین که با بودجه توی دستم، گجت مورد نظرم باید چه ویژگی‌هایی داشته باشه. خب حالا که موضوع روشن شده، بریم که توضیحات لازم رو شرح بدیم.

اهمیت در برند گوشی موبایل

باید توجه داشت که در هنگام خرید ساعت هوشمند، سعی کنید که متناسب با برند گوشی توی دستتون اقدام به تهیه گجت موردنظر نمایید. گفتنیه که به غیر از اپل‌ واچ و گلکسی واچ، بیشتر برندهای دیگه توی این حوزه، توانایی مچ شدن با گوشی‌های مختلف رو دارن اما در بعضی مواقع، توی بعضی مارک‌ها ساعت‌های هوشمندی پیدا میشن که برخی قابلیت‌هاش برای برند غیر خودی کار نمیکنند.

بودجه توی دست

جدای از اهداف موردنیاز در خرید ساعت هوشمند، باید بودجه‌ای که برای این کار مشخص کردین رو مدنظر قرار بدین تا بتونین توی همون محدوده، انتخابی مناسب داشته باشین.

طراحی و روحیه بخشی به استایل

طراحی و روحیه بخشی به استایل

نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

قبل از هرچیز و قطعاً اولین مکانی که از یه محصول توی چشم میاد، طراحیش هست که ما در حوزه ساعت هوشمند، شاهد ظاهر کلاسیک و اسپرت و گاهاً مجلسی که بیشتر برای خانم‌ها درنظر گرفته شده، هستیم. هر کاربری که قصد خرید ساعت هوشمند داره، باید با توجه به نوع استایلش، سبک ظاهر مورد نظر محصول رو انتخاب کنه.

در این زمان گفتنیه که معمولاً شرکت‌ها یا با بندهای مختلف بین حالت اسپورت، کلاسیک و مجلسی سوئیچ میکنن مثل کمپانی اپل، یا هم علاوه‌بر نسخه عادی، یه دونه نسخه کلاسیک هم میزارن کنارش مثل سامسونگ.

حالا میرسیم به شمایل محصول؛ اینکه دایره‌ای باشه یا مربع، مستطیل، بیضی یا هر نوع شکلی که توی این محصولات دیده میشه.

مرحله بعد، کیفیت ساخت و جنس ساعت هوشمند هست که متریال این محصولات، بین پلاستیک، تیتانیوم، آلومینیوم، استیل، سرامیک و فلز قرار داره که در هر نوع قیمت متفاوتی رو دربر میگیره. گفتنیه که ساعت‌های هوشمند پلاستیکی، آلومینیومی و فلزی از لحاظ وزنی سبک هستن اما وقتی پای سرامیک و تیتانیوم یا فولاد ضدزنگ بیاد وسط، وزن محصول افزایش پیدا میکنه.

دومین مکانی که کاربر باهاش سروکار خیلی زیادی داره، نمایشگر هست.

نمایشگر و روشنایی

نمایشگر و روشنایی

نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

شما برای هر هدفی که ساعت هوشمند میخرید (صرفاً جهت نمایش ساعت یا استفاده از قابلیت‌هاش)، با صفحه‌نمایش محصول سروکاری زیادی دارین، پس مهمه که بدونین این مکان چقدر میتونه شما رو راضی کنه. ما در نمایشگرهای ساعت هوشمند با دو نوع فناوری روبرو هستیم؛ OLED یا AMOLED و LCD که در ادامه به شرحی از این دو خواهیم پرداخت.

OLED یا AMOLED: نمایشگرهای دارای فناوری اَمولد از شفافیت و عمق رنگی بالایی برخوردارن و بسته به میزان کیفیتی هم که دارن، زیر نور شدید خورشید هم توانایی نمایش محتوا رو دارن.

LCD: فناوری ال‌سی‌دی به کار رفته در نمایشگرهای ساعت هوشمند، کیفیت بدی ندارن اما خب به شفافی و روشنی پنل‌های اَمولدی نخواهند بود؛ از طرفی زیر نور خورشید هم تمام توانشونو میزارن که محتوا رو به چشم کاربر برسونن اما در اکثر مواقع ناکام میمونن. از جمله صفحه‌ نمایش‌هایی که با LCD میایند، IPS، PLS و TFT هستن.

به طور کلی، نمایشگرهای اَمولد گزینه بهتری برای انتخاب هستن.

باتری و شارژدهی

همه به عنوان پاشنه آشیل بهش نگاه میکنن چونکه هر شخصی دوست نداره خیلی زود با پیام نیاز به شارژ مواجهه بشه. ساعت‌های هوشمند یکی از معضلاتی که داره، باتریشون زیاد نمیتونه دووام بیاره و خیلی زود شارژشون تموم میشه. شرکت‌ها خیلی سعی میکنن که با بهینه‌تر کردن برخی بخش‌ها و همچنین غیرفعال کردن برخی قابلیت‌ها بتونن میزان عمر باتری گجت‌های پوشیدنی‌ رو بالا ببرن. البته گفتنیه که توی ساعت‌های هوشمند پایین‌رده و میان‌رده میزان شارژدهی خوب هست.

نرم‌افزار رو باید مدنظر قرار داد!

ساعت هوشمند هوآوی

نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

بخش نرم‌افزار هم همچون مرحله بعد یعنی سخت‌افزار میتونه مهم باشه، چراکه عملکرد خیلی از جاها به این بخش مربوط میشه و همچنین ارائه برخی قابلیت‌ها نیز دست همین نرم‌افزار یادشده است. ساعت‌های هوشمند پایین‌ و میان‌رده معمولاً از قسمت نرم‌افزارشون حرفی به میان نمیارن اما توی عملکرد نشون میدن که چندمرده حلاجن.

سیستم‌عامل‌هایی که برای ساعت‌های هوشمند معرفی شدن، Wear OS سیستم‌عامل گوگل، Watch OS سیستم‌عامل اپل، Tizen سیستم‌عامل سامسونگ و LiteOS و HarmonyOS سیستم‌عامل هوآوی هست. شرکت‌ها برای اینکه بتونن کارکرد بین سخت‌افزار و نرم‌افزار رو برای عملکرد بهتر به تعادل برسونن، ترجیح میدن از تراشه و سیستم‌عامل اختصاصی (خودساخته) استفاده کنن.

سیستم‌عامل اپل، به صورت اختصاصی هست، یعنی اینکه فقط و فقط برای گوشی‌هایی با مدل نرم‌افزاری iOS کار میکنن و سر سازگاری با اندروید ندارن. در این مکان میتونم بگم همه چی مهیاست، از روون بودن و عملکرد خوبش بگیر تا پشتیبانی نرم‌افزاریِ وسیعش، اپل خیلی هوای کاربرانش رو داره.

سیستم‌عامل گوگل توانایی کانکت شدن به اندروید (با امکانات بیشتر) و iOS رو داره و اکثر ساعت‌های هوشمند روی این نرم‌افزار کار میکنن. از نظر روون بودن و پشتیبانی نرم‌افزاری هم که خوب ظاهر شده است.

سیستم‌عامل سامسونگ اما به نسبت WearOS پله پایین‌تری قرار میگیره. از لحاظ روون بودن خیلی خوبه اما از لحاظ پشتیبانی نرم‌افزاری جامع نیست. واجبه که بدونین، کمپانی سامسونگ از ساعت‌های هوشمند گلکسی‌واچ نسل 4 به بعد تصمیم گرفته توی سیستم‌عامل محصولاتش از نرم‌افزار Wear OS همراه با One UI Watch بهره ببره تا بدین جهت، عملکرد خودشو تا حد بالایی بهبود ببخشه؛ اما گلکسی‌واچ‌ها فقط حاضرن برای گوشی‌های سامسونگ دست تکون بدن و کاری با دیگر برندها ندارن.

LiteOS و HarmonyOS، سیستم‌عامل‌های اختصاصی هوآوی هستن که هارمونی درواقع نرم‌افزار نوپای این شرکت چینی محسوب میشه. هوآوی تحریم شده و طبیعیه که خیلی از امکانات رو نتونه دریافت کنه. LiteOS از نظر روونی خوبه ولی از نظر پشتیبانی نرم‌افزاری تعریف زیادی نمیشه بهش ارزانی داشت. هارمونی‌ او‌اس نیز مدتیه که به دارایی‌های هوآوی اضافه شده و او نیز عملکرد خوبی داره ولی نمیتونه برنامه‌های زیادی رو برای کاربرانش ارائه بده؛ سیستم‌عامل جدید هوآوی راه طولانی برای جلب اعتماد در پیش داره.

علاوه‌بر موارد گفته شده، اضافه میکنم که ساعت‌های هوشمند هوآوی، بهانه‌ای برای عدم اتصال به سیستم‌عامل iOS نداره و اندروید هم که پشتیبانی میکنه؛ فقط در برخی مدل‌ها بعضی قابلیت‌ها هستن که مختص گوشی‌های هوآوی‌اند.

سخت‌افزار چقدر مهمه؟

پخش موسیقی روی ساعت هوشمند

نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

بخش بعدی سخت‌افزار هست. ساعت‌های هوشمند اپل، سامسونگ و هوآوی از پردازنده‌های اختصاصی خودشون یعنی سری Apple S برای اپل، اگزینوس برای سامسونگ و Kirin برای هوآوی استفاده میکنن و الباقی شرکت‌ها نیز، یا از این بخش سخنی به میان نمیارن یا هم از چیپست‌های کوالکام و مدیاتک بهره میبرن.

از دیگر موارد این بخش میتونیم به نسخه بلوتوثی و امکان یا عدم ایجاد تماس اشاره کنیم. ساعت‌های هوشمند بالارده و برخی میان‎‌رده‌ها این امکان رو فراهم کردن که یا با وجود سیمکارت الکترونیکی (توی ایران هنوز نیومده) بدون وابستگی به تلفن همراه بتونن به تماس‌ها پاسخ بدن یا هم اینکه در اتصال به بلوتوث گوشی موبایل قابلیت ایجاد تماس دارن.

حافظه داخلی توی ساعت هوشمند یه مسئله تعریف نشده است یعنی زیاد تعریف نشده! برخی شرکت‌ها مثل اپل فکر میکنن که با یه تلفن همراه روبرو هستن و به همین جهت فضای ذخیره زیاد مثلاً 32 گیگابایت به محصولشون میبخش. سامسونگ نیز در این زمینه خوب عمل کرده ولی حجم اشغال شده توسط برنامه‌های داخلی ساعت هوشمند، باعث کاهش حد زیادی از حافظه ذخیره محصول شده است. دیگر شرکت‌ها نیز روی این موضوع خیلی مانور نمیدن اما گاهی اوقات یه ریز فضایی رو درنظر میگیرن.

در ادامه تماس و فضای داخلی، اسپیکر و میکروفون حضور دارن که در صورت موجود بودن امکان تماس و حضور حافظه ذخیره برای دانلود و پخش موسیقی، دو بخش یادشده نیز میشه روی بطن محصول دید.

بخش دیگری که توی مرحله سخت‌افزار نظر کاربران رو به خودش جلب میکنه، وجود یا عدم وجود حافظه داخلی هست. ساعت‌های هوشمند بالارده معمولاً از رم و حافظه داخلی برخوردارن که اپل در این مورد انگار با یه گوشی موبایل طرف هست؛ به طور کلی، اگه بخواهیم نگاهی جمعی به این موضوع بندازیم، برای دریافت حافظه داخلی، کاربر ناگزیره که به محصولات بالارده ‎‌‌این حوزه مراجعه کنه.

از قابلیت‌ها چی میخواین؟

از قابلیت‌ها چی میخواین؟

نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم

چیزی که خیلی زیاد توی چشم هست و کاربران نیز به اون موارد توجه ویژه دارن، قابلیت‌های یک محصوله، اونم گجتی مثل ساعت هوشمند.

تقریباً ما با چهار عنصری که پای ثابت ساعت‌های هوشمند هستن آشنایی داریم، بله همون سنجش اکسیژن خون، ضربان قلب، پایش استرس و خواب هستن. این موارد در اکثر ساعت‌های هوشمند حضور دارن و اگه این موارد براتون مهمه، در هنگام خرید محصول، حتما به مشخصات اون توجه کنید.

ساعت‌های هوشمند علاوه‌بر سنجش سلامتی، تندرستی کاربرانشون هم براشون مهمه و به همین جهت با ارائه پکیجی از ورزش‌های مختلف، استفاده‌کننده‌های خودش رو به سمت تناسب اندام میبره. یکی از قابلیت‌هایی که شناگران به دنبال اون هستن، استاندارد مقاومت در برابر آبه که معمولاً اکثر ساعت‌های هوشمند دارن اما بهتره که این گجت‌ها رو زیاد زیر آب نگه ندارین.

از دیگر قابلیت‌های ساعت هوشمند میتونیم به دارا بودن GPS اشاره کنیم که این گزینه در صورت موجود بودن، خیلی جاها به کار کاربر میاد و همچنین گامشمار رو نیز به این لیست اضافه کنید.

هر دو محصول از یه شرکت با هم یکی نیستن، حالا شما فکر کنین که توی دنیای رنگارنگ گجت‌های هوشمندی قرار دارین که هر کدوم عملکرد متفاوتی با دیگری دارن. برای اینکه بتونید یه خرید خوب و مناسب از ساعت هوشمند داشته باشین، باید پارامترهای خودتون رو مشخض کنید. ننکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند رعایت کنیم مبحثیه که به کاربران کمک میکنه تا قبل از اقدام به خرید، با تعیین استاندارهاشون، بهترین انتخاب رو داشته باشن.

 

سؤالات متداول

1- قبل از خرید ساعت هوشمند، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

قبل از اینکه به سمت خرید ساعت هوشمند قدم بردارین، باید یکسری اهداف رو برای خودتون مشخص کنید. طراحی محصول توی چه سبکی باشه؟ از بین قابلیت‌های موجود کدوم ویژگی بیشتر اهمیت داره؟ گوشی توی دستتون برندش چی هست و کدوم ساعت هوشمند بهش میخوره؟ بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفتین چقدره؟ عمر باتری براتون تاچه اندازه اهمیت داره؟ با مشخص کردن این موارد میتونین به خریدی مناسب دست پیدا کنین.

2- اپل واچ و گلکسی واچ‌ها قابلیت اتصال به برندهای غیر خودشون رو دارن؟

یکی از معضلاتی که میشه برای اپل واچ و گلکسی‌ واچ‌ها نام برد این هست که روی دیگر برندها مچ نمیشن.

3- چه نوع مدل از ساعت‌های هوشمند برای هردو سیستم‌عامل iOS و اندروید مناسبن؟

غیر از اپل واچ و گلکسی واچ، بقیه ساعت‌های هوشمند محدودیتی برای اتصال به گوشی‌های موبایل چه اندروید و چه iOS ایجاد نکردن؛ فقط در برخی موارد، برخی قابلیت‌ها هستن که ممکنه در محصولات غیر برند کار نکنه.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *