علم و تکنولوژی

4 تفاوت اساسی در رابط کاربری پوکو و شیائومی

4 تفاوت اساسی در رابط کاربری پوکو و شیائومی

شیائومی، شرکت چینی که بعضاً اون رو به عنوان غول چینی هم میشناسن، چند سالی میشه که نبض بازار رو در همه زمینه‌های دیجیتالی به دست گرفته و با شعار “کیفیت خوب و قیمت مناسب”، خیلی خوب تونست تو دل مردم جا باز کنه.

شیائومی زیردست‌های زیادی داره که یکیشون برمی‌گرده به پوکو؛ البته این شرکت مدتی میشه که از خانواده خودش جدا شده و به طور مستقل اما با الگوگیری از شرکت مادر یعنی شیائومی، کار خودشو پیش میبره. پوکو با عرضه تلفن همراهی به این نام شناخته شد و اوایل کارش، از رابط‌ کاربری مختص شیائومی به نام MIUI استفاده میکرد ولی بعدها، تغییر نام پیدا کرد.

وقتی که پوکو از شیائومی جدا شد، رابط‌ کاربری خودشو به نام MIUI برای پوکو تعریف کرد، پوسته‌ای اصلاح شده که مثل نسیمی تازه و باز‌طراحی شده، نه تنها ظاهر رو تمیز‌تر و مرتب‌تر کرده بلکه در رابط نیز، روان‌تر و پاسخگوتر حاضر میشه. خیلیا تجربه کار با گوشی‌های پوکو و شیائومی رو دارن، ولی شاید رابط کاربری هردوشون شبیه به هم به نظر بیاد؛ یا نه اصلا تفاوتی بین MIUI و MIUI برای پوکو احساس کردین؟ https://mrdigitall.com/ اینجاست تا چند تفاوت اساسی در رابط کاربری پوکو و شیائومی رو براتون شرح بده.

تفاوت در رابط‌ کاربری

تفاوت در رابط‌ کاربری

یکی از چند تفاوت اساسی در رابط کاربری پوکو و شیائومی رو میشه در نحوه ظاهر شدن پوسته سفارشی اندروید دید. چیزی که باعث برتری MIUI برای پوکو نسبت به رابط‌ کاربری استاندارد MIUI شده است، کشوی برنامه‌هاست. قابلیتی که به مرتب‌سازی برنامه‌ها براساس رنگ نمادها و دسته‌ها و همچنین امکان مخفی کردن اپلیکیشن‌هایی که شما دوست ندارید دیگران ببینند، می‌انجامد؛ گفتنیه که کشوی برنامه بخشی از Poco Launcher هست که این نرم‌افزار در گوگل‌پلی قابل دانلود می‌باشد.

نسخه می‌یو‌آی برای پوکو دارای پنجره نوتیفیکشن جدیدتر و پنل تنظیمات سریع هست، اما میشه اون رو با استفاده از یک تم به نسخه استاندارد MIUI برگردوند. عملا هر دوی رابط‌ کاربری‌های نامبرده یکسان هستند با این تفاوت که در MIUI برای پوکو برنامه‌های نصب‌شده به صورت پیش‌فرض نسبت به نسخه اصلی کمی کمتر شده است.

تفاوت در تجربه کاربری

تفاوت در تجربه کاربری

درمورد رابط‌ کاربری دو پوسته MIUI و MIUI برای پوکو صحبت شد و الان وقتشه که به دومین مورد از تفاوت اساسی در رابط ‌کاربری پوکو و شیائومی بپردازیم. بدون شک می‌یو‌آی برای Poco یک رابط‌ کاربری زیباتر با همون پیشنهادات اولیه نیست و طبق ادعای پوکو در این نسخه برخی امکانات از نو مهندسی شده و بهبود یافته است. قابلیتی که چینی‌ها روی اون مانور دادن «موتور توربو شارژ»  نام داره و به گفته سران شرکت پوکو، سرعت راه‌اندازی برنامه‌ها تا 25 درصد افزایش یافته است.

این شرکت همچنین برخی از انیمیشن‌های تزئینی و اضافی رو حذف کرده تا تمرکزش رو برروی بهبود کیفیت در رابط MIUI For Poco گذاشته باشه. با این حال این نسخه هنوز هم جای پیشرفت داره هرچند که نمیتونه به سرعت OnePlus Oxygen OS برسه، چون پشت این ظاهر تمیز و زیبا همون نسخه استاندارد و معتبر MIUI ایستاده است. امیدواریم که پوکو در طی زمان، افزایش سرعت باز و بسته کردن برنامه‌ها رو در دستور کارش قرار بده و این موضوع رو تا حد زیادی حل کنه.

تفاوت در به‌روزرسانی‌ها

تفاوت در به‌روزرسانی‌ها

شیائومی سابقه خوبی توی به‌روز‌رسانی‌های MIUI به آخرین نسخه از اندروید رو نداره که البته این موضوع به خاطر تمرکز این شرکت به روی افزودن کیفیت و ویژگی‌های عالیه در رابط‌ کاربریش هست. زوم کردن چینی‌ها به روی بهینه‌سازی MIUI بدون توجه به آپدیت کردن اون و عدم همگام‌شدن با آخرین به‌روزرسانی‌های اندروید، باعث شده تا کاربران زیادی صداشون در بیاد و برن به سمت سامسونگ که بیشترین آپدیت‌های اندرویدی رو دریافت میکنه.

در طرف مقابل اما MIUI For Poco ایستاده که بنا به ادعاهای شرکت پوکو، قراره هر سه ماه یکبار آپدیت برای تلفن همراه منتشر کنه و همچنین هرساله نیز با منتشر شدن نسخه جدید از اندروید، در همون سال جاری، این آپدیت سیستم‌عاملی جدید نیز در گوشی‌های پوکو انتشار پیدا کنند.

تفاوت در کدهای منبع هسته

4 تفاوت اساسی در رابط کاربری پوکو و شیائومی به آخرین نقطه میرسه. گوشی موبایل، کامپیوتر و لپ‌تاپ‌ها، سایت‌های اینترنتی و اپلیکیشن‌ها و یا هرچیزی که برای روشن شدن نیاز به یکسری دستور دارن، بدون شک توسط مجموعه‌ای از کدها کار میکنن که درواقع همین کدها هستند که میزان توانایی در عملکرد رو نشون میدن.

شیائومی در زمینه انتشار کدهای منبع هسته به صورت ترجیحی عمل میکنه؛ کدهایی که برای توسعه رام‌های سفارشی حیاتی‌اند و برای بهینه‌سازی و عملکرد یک دستگاه استفاده می‌شوند. به دلیل سلیقه‌ای عمل کردن شیائومی در این حوزه، تحت تهدید جامعه توسعه‌دهندگان به دلیل نقض مجوز عمومی (GPLv2) قرار گرفت و طبق قولی، قرار شد غول چینی، ظرف مدت سه ماه، سورس کدهای مربوطه رو پس از عرضه یک گوشی جدید منتشر کند.

در طرف دیگر ماجرا، جاییه که پوکو حضور داره؛ این شرکت بعد جدایی از شیائومی و عرضه اولین گوشی با رابط‌ کاربری خودش، پس از یک هفته، کدهای منبع هسته مربوطه رو منتشر کرد. این منبع هسته در استفاده بهتر از سخت‌افزار گوشی هوشمند برای افزایش عملکرد، مورد بهره‌وری قرار میگیره و همچنین توسعه آن‌ها نیز برای مدتی طولانی حتی بعد از توقف به‌روزرسانی‌های گوشی موبایل از سوی شرکت پوکو نیز ادامه می‌یابد.

فروشگاه آقای دیجیتال، با توضیح 4 تفاوت اساسی در رابط کاربری پوکو و شیائومی، نشون داد که MIUI برای پوکو دارای پیشرفت‌هایی بوده است و همچنین امیدواریم که شیائومی اجازه آزمایش رابط‌ کاربری Poco برای گوشی‌های هوشمند خودش به کاربرانش بده؛ اما تا وقتی که این موضوع به حقیقت نپیوسته، نصب Poco Launcher یک راه‌حل عالی برای این مسئله است.

 

سؤالات متداول

1- MIUI شیائومی یا MIUI برای پوکو؟ کدوم بهتره؟

4 تفاوت اساسی در رابط کاربری پوکو و شیائومی رو براتون شرح دادیم و سعی کردیم که تا حد امکان شما رو متقاعد کنیم که رابط‌ کاربری پوکو از پیشرفت بزرگی نسبت به نسخه استاندارد و سنتی در شیائومی برخوردار است؛ اما انتخاب کدام یک؟ به خود شما بستگی داره. اگر روحیات شما انیمیشن‌های تزئینی و ریخت و پاش‌های زیاد رو میپسنده، پس رابط کاربری شیائومی بهتره ولی اگه موافق اندروید خام با شخصی‌سازی‌های کمتر رو دوست دارید، MIUI For Poco انتخاب معقول‌تری خواهد بود.

2- رابط کاربری شیائومی توان فعال‌سازی فضای دوم رو داره؟

بله، یکی از زیباترین چیزهایی که میشه توی MIUI به اون اشاره کرد همین توان فعال‌سازی فضای دوم شیائومی هست.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *