فرقی نمیکنه که از کاربران جدید گوشیهای آیفون هستین یا طرفداران قدیمی، در هر صورت بعد از خرید یه گوشی از شرکت اپل، برای استفاده از اون باید راهاندازیش کرد.
ایران با توجه به تحریماتی که از سوی آمریکا و شرکت اپل داره، کاربران ایرانی برای راه اندازی گوشی آیفون با قدری مشکل روبرو هستن؛ موضوعی که خیلی از افراد اون رو دشوار میپندارن و ترجیح میدن به فروشگاها مراجعه کنند. باید بیان کنم که اصلا این کار دشواری نداره و با آموزش گامبهگام https://mrdigitall.com/ میتونید نسبت به راه اندازی گوشی آیفون خودتون اقدام کنید.
قبل از اینکه بریم سراغ آموزش، بهخاطر داشته باشید که در هنگام رفتن به گوشی جدید حتما یک بکآپ از گوشی قدیمیتون گرفته باشید.
روشن کردن گوشی آیفون

بدیهی است که باید اول سیمکارت رو در دستگاه وارد کرده و سپس دکمه پاور رو فشار بدید تا گوشی همراه روشن بشه.
انتخاب زبان و کشور
پس از روشن شدن تلفن همراه، اپل با زبانهای مختلف بهتون سلام میکنه که بهتره این صفحه رو رد کنید چون طول میکشه تا تموم بشه، پس از رد این مرحله، صفحهای براتون باز میشه که باید زبان تلفن همراهتون رو مشخص کنید. اپل از همون اولش هوای کاربران ایرانی رو نداشته و از تعبیه زبان فارسی در منوی Language خودداری کرده و به همین سبب، شما مجبورین انگلیسی یا هر زبان دیگری که راحتتر هستید انتخاب کنید.
پس از گذشتن از مرحله انتخاب زبان، میرسیم به انتخاب کشور که در اینجا اگر ایران رو انتخاب نکنید، خب قطعا زمان و تاریخ به وقت کشور منتخب خواهد بود و همچنین اگر اپل آیدی واقعی قراره بسازید و به طورکلی اگر میخواهید در جریان استفاده از تلفن همراه دچار مشکل نشید، بهتره که کشور انتخابی شما آمریکا باشه.

استفاده از Quick Start
این مرحله برای کسایی هست که قراره از یه گوشی آیفون با iOS 11 به تلفن همراه جدیدتر بروند، پس برای راحتی در کار از Quick Start استفاده کنند؛ اما اگر از تلفن همراهی پایینتر از iOS 11 و یا اندرویدی قراره به گوشی آیفون بروید پس بهتره که گزینه آبی رنگ Set Up Manually رو انتخاب کنید.
اتصال به اینترنت
در چهارمین مرحله از راه اندازی گوشی آیفون میرسیم به اتصال به اینترنت. در صفحهای که روبروی شما باز است، در صورت استفاده از اینترنت همراه، گزینه Use Cellular Connection رو انتخاب کنید و اگر هم که از Wi-Fi میخواید استفاده کنید که گزینه مربوط به اون رو بزنید.
انجام تنظیمات امنیتی
پس از مشخص کردن نحوه اتصال به اینترنت، صفحهای براتون میاد که با زدن برروی continue به مرحله تعیین رمز میرسید. در اینجا، بنابه مدل تلفن همراهتون، میشه فیسآیدی یا تاچآیدی انتخاب کرد و با زدن برروی continue به صفحه تنظیم چهره و یا حسگر اثر انگشت رفته و با اوکی شدن این مرحله، به قسمت تعیین رمز ورود خواهید رفت که البته چنانچه در صورت مشاهده Passcode Options میتونید این مرحله رو رد کنید ولی بهتره که رد نکنید. اگر هم دوست ندارید از فیسآیدی یا تاچآیدی استفاده کنید همون اول کار قبل از انجام هرچیزی گزینه Set Up Later رو بزنید تا در صورت تمایل، بعداً این مورد رو در تنظیمات فعال کنید.

انتقال اطلاعات
مراحل آسون راه اندازی گوشی آیفون رو رد کردیم و رسید به حساسترین بخش، جایی که قراره اطلاعاتتون رو بیارید توی گوشی جدید. در صفحه Apps & Data پنج گزینه نهادینه شده تا با توجه به اونا، اقدام به برگردوندن اطلاعاتتون کنید.
Restore From iCloud Backup: در این بخش داره به شما میگه که اگر روی آیکلودتون چیزی ذخیره دارید میتونید از طریق این گزینه اطلاعات رو به گوشی جدیدتون انتقال بدید.
Restore From Mac or PC: به گفته این عبارت، اطلاعات تلفن همراه قبلیتون رو اگر از طریق برنامههای بکآپگیری در کامپیوتر اپل یا سیستم ویندوز ذخیره کردین، با اتصال آیفون جدید توسط کابل به سیستم مورد نظر، میشه نسبت به برگرداندن اطلاعات به گوشی جدید اقدام کرد.
Transfer Directly From iPhone: یه گزینه خیلی جذاب توی گوشیهای امروزی، امکان انتقال اطلاعات بین دوگوشی بدون نیاز به بکآپگیری و کامپیوتر و اینجور چیزا هست. در روش سوم از انتقال اطلاعات به گوشی آیفون، میشه دوتا گوشی رو توسط یه کابل به هم متصل کرد و اطلاعات رو جابهجا نمود.
Move Data From Android: در این گزینه، باید حتما از گوشی اندرویدی خود توسط یک سیستم ویندوزی، بکآپ گرفته باشید و سپس گوشی موبایل آیفون رو توسط یه کابل به سیستم متصل کنید و توسط برنامه مثلا iTunes، اطلاعات رو به آیفونتون انتقال بدید.
Don’t Transfer Apps & Data: در آخرین گزینه به نمایش درآمده برای انتقال اطلاعات در واقع صرف نظر از انتقال اطلاعات هست و با زدن این گزینه، تلفن همراه شما بدون اطلاعات وارد منو خواهد شد.

وارد کردن Apple ID
هفتمین قدم در راه اندازی گوشی آیفون، وارد کردن اپل آیدی هست. اگر قبلا اپل آیدی داشتید و اطلاعاتش کامل به خاطر دارید، با وارد کردن اطلاعات مربوطه، این مرحله به خوبی و خوشی تموم میشه و اگر رمز عبور رو فراموش کردین با زدن بر روی گزینه Forget Password or don’t Have an Apple ID برای بازیابی رمز اکانت خود اقدام کنید. در صورت نداشتن اپل آیدی هم باید یکی ساخت و در کادر مربوطه وارد کرد.
انجام برخی دسترسیها
پس از رد شدن از مرحله اپل آیدی، یه صفحه براتون باز میشه که در واقع شرایط و ضوابط اپل آیدی هستش و فقط باید Agree رو بزنید تا به صفحات دسترسی انتقال پیدا کنید.
بهروزرسانی دستگاه، iMessage & FaceTimeو Location Services از جمله مواردی هستن که باید بنا به نیازتون باید فعال و یا رد بشن.
فعالسازی سیری
در ادامه بخش دسترسیها، Siri دستیار صوتی اپل قرار داره. قابلیتی که در صورت فعال بودن، باید با Hey Siri اون رو فرا بخونید و با زبان انگلیسی بهش دستور بدید تا چیزی که میخواید رو براتون فراهم کنه. مثلا بهش بگید که به فلان شخص زنگ بزن، براتون شماره میگیره. در این بخش، اگر قصد فعال کردن سیری رو دارید، بعد از فشردن گزینه continue، باید چند بار عبارتی انگلیسی رو تکرار کنید تا کاملا لحن و صدای شما رو بشناسه؛ در غیر این صورت با زدن برروی Set Up Later این مرحله رو رد کنید.

در خصوص دسترسیها و فعال کردن سری، در هنگام رد شدن از مراحل راه اندازی گوشی آیفون، کارهای لازم رو انجام دادید اما متوجه کار نکردن اونا شدین، هیچ مشکلی نیست و میتونید با مراجعه به تنظیمات و رفتن به بخش مربوطه، قابلیت مورد نظر رو اوکی کنید.
اطلاعات و شخصیسازی نمایشگر
رسیدیم به آخرین مرحله مراحل راه اندازی گوشی آیفون، جایی که میتونید یکسری تنظیمات اولیه برای صفحه نمایش گوشی خودتون مشخص کنید.
با انتخاب Screen Time میتونید متوجه بشید که چقد از گوشی همراهتون استفاده کردید و همچنین توسط این قابلیت، میشه برای استفاده از گوشی همراه، محدودیت ایجاد کرد.

در صفحه بعد، از کاربر پرسیده میشه که آیا دوست دارید اطلاعاتتون به طور مخفیانه با شرکت اپل به اشتراک بذارید یا نه؟ این گزینه منظورش این هست که برای دریافت خدمات و سرویس بهتر، اجازه دسترسی شرکت اپل به اطلاعات برنامههاتون بدید. حالا اگه قصد دادن اطلاعات دارید گزینه Share With Apple و اگر هم نه که Don’t Share رو بزنید.
و در نهایت، تنظیمات ظاهری که تم دارک یا تیره رو بیشتر دوست دارید یا تم سفید رنگ، با انتخاب هرکردوم از این دو تم، گزینه continue رو بزنید تا به انتخاب سایز منو و کلمات برسید، پس از انتخاب این موارد، با زدن به روی گزینه ادامه یا continue، با خوشآمد گویی اپل مواجه خواهید شد که با کشیدن صفحه به بالا یا زدن دکمه هوم گوشی، به دنیای زیبای گوشی آیفونتون وارد خواهید شد.
توضیحات بیشتر:
بعد از راه اندازی گوشی آیفون، بهتره که به تنظیمات بروید و گزینه Find My iPhone رو فعال کنید تا درصورت مفقود شدن یا ربوده شدن تلفن همراهتون، بتونید از طریق سایت iCloud.com اون رو ردیابی کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر، به این آدرس بروید.
نحوه راه اندازی گوشی آیفون مسئلهای است که خیلی از افراد قبل اونکه بدون اطلاعات دست به کاری بزنند یا اینکه با سپردن تلفن همراهشون به فروشگاهها هزینهای بابت این کار بپردازند، لازمه رعایت کنند. فروشگاه آقای دیجیتال به صورت گامبهگام، کاربران رو در طی این مسیر راهنمایی کرده تا با خیالی آسوده به استفاده از گوشی همراهشون بپردازند.
سؤالات متداول
1- اگر گوشیم رو ریست فکتوری کنم برای راه اندازی مجدد گوشی آیفون چه باید کرد؟
در ارتباط با این موضوع باید بگم که در iOSهای قدیمی در زمان ریست کردن گوشی، دیگه نیازی نبود که از اول تمامی مراحل رو طی کنید و فقط با یه خوشآمد گویی اپل و صفحه مربوط به انتقال اطلاعات و انجام مراحل ریختن بکآپ درون گوشی، این موضوع حل میشد.
اما با آپدیت شدن سیستمعامل آیفونها، کاربر در هنگام ریست کردن تلفن همراهش، برای استفاده مجدد انگار با یه گوشی نات اکتیو سروکار داره و مراحل راه اندازی گوشی آیفون رو باید از نو طی کنه.
2- آیا در هنگام آپدیت سیستمعامل iOS نیز با مراحل راهاندازی گوشی موبایل آیفون هستیم؟
وقتی که از سوی شرکت اپل آپدیت سیستمعاملی روی گوشی کاربر میاد، قرار نیست که تمام اطلاعات موجود بپره، پس در این خصوص بعد از بهروزرسانی، کاربر کار سختی برای ورود به منو در پیش نداره. پس از نصب iOS جدید قبل از ورود به منو، از شما خواسته میشه که اپل آیدی خودتون رو دومرحلهای کنید؛ کاربران ایرانی که اکانت خودشون رو با شمارههای آمریکایی ساختن، بهتره که به سمت دومرحلهای پیش نروند و برای گریز از این مرحله، گزینه Other Option رو زده و سپس گزینه Don’t Upgrade رو بفشارید تا وارد منو شوید.