همه ما جامعهای هستیم که توی زندگی همهمون یه زنگ تفریحهایی وجود داره، بعضیها مسافرت، بعضیها تماشای فیلم، بعضیها ورزش و برخی دیگر نیز با روی آرودن به بازیهای کامپپیوتری، روزگار خودشونو سپری میکنن.
برای گیمیرها مسئله این است، مانیتور گیمینگ یا مانیتور معمولی؟
افراد گیمیر به دو دسته تقسیم میشن، کسایی که زیاد اهل بازی نیستن و با نمایشگرهای معمولی هم میتونن کنار بیان. دسته دوم افرادی هستن که شدید بازیهای مختلف رو پیگیری میکنن و همچنین مانیتورهای عادی رو برای این کار مناسب نمیدونن؛ به دنبال این موضوع، به سراغ سختافزارهایی میرن که تجربه بازی رو براشون دوچندان کنه.
درکنار تمام المانهای مناسب برای یک لذت خوب از گیم “مانیتور” نقش اصلی این داستان رو ایفا میکنه. سؤال: مانیتور گیمینگ یا مانیتور معمولی؟ به بازی https://mrdigitall.com/ خوش آمدید.

مانیتور گیمینگ چه تفاوتی با مانیتور معمولی داره؟
تقریبا همهی مانیتورهای معمولی برای پردازش اطلاعات کافی هستن، هم میشه باهاشون گیم زد، هم میشه باهاشون ادیت خفن زد، همه کار میشه باهاشون انجام داد؛ اما قطعا مانیتورهای خفن، امتیازات عالی دارن. به طور قطع، کسی که ادیت ویدئو میزنه باید از نمایشگری استفاده کنه که رنگها رو به طور دقیق و حقیقی نشون بده و در مقابل برای بازی نیز، باید از مانیتوری استفاده کرد که نرخ نوسازی تصویر خیلی سریع باشه.
اینجا یه تفاوت میان مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی به وجود میاد، اونم میزان دقت رنگ و نرخ رفرشریت تصویر هست. در صورتی که مانیتور معمولی شما بتونه خیلی خوب بازیها رو پوشش بده در گیمهای خیلی سریع ممکنه تصویر روی نمایشگر به خوبی اجرا نشه، اما در نمایشگرهای گیمینگ، بازیها رو زودتر رندر میکنه و پابه پای گرافیک بالای سیستم، تا خود لذت نهایی همراه کاربرش هست.

گزینه دیگر میزان عریض بودن نمایشگره که در مانیتورهای گیمینگ به دلیل عریض بودن نمایشگر یه زاویه دید وسیعتری به کاربرش میده که در مانیتورهای معمولی چنین دیدی وجود نداره.
سومین مورد برمیگرده به میزان رزولوشن صفحهنمایش، مکانی که بین مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی تفاوت زیادی میشه دید و به طبع هرچه کیفیت نمایشگر بالاتر بره خب لذت استفاده بیشتری داره.
بیشتر بدانید! گیمیرهای معمولی بیشتر هزینه خودشونو صرف خرید یه کارت گرافیک خوب با میزان پردازش سریع و رزولوشن بالا میکنن و براین باورند که کیفیت نمایشگر زیاد براشون مهم نیست.
در پاسخ به سوال اینکه آیا مانیتور گیمینگ بهتر از مانیتور معمولی هست یا نه باید بگم که بستگی به استفاده شخصی داره، اگر صرفا برای گیم زدن باشه، قطعا گیمینگ به خاطر دارابودن مشخصات عالی برای این امر، یک انتخاب بهتر خواهد بود.

شاید از خودتون بپرسید که خب میشه از تلویزیونهای فول اچدی و کیفیت بالاتر استفاده کرد و دیگه نیازی به هزینه دوباره نیست! باید عرض کنم که بستگی به این داره که کاربر از کنسول استفاده میکنه یا از کیس و همچنین به فاصله شخص تا نمایشگر هم بستگی داره.
برای کاربران کامپیوتری مانیتور گیمینگ بهتره، چون عملا این افراد روی میز نشسته و با موس و کیبورد گیمینگ وارد عمل بازی میشن. برای افراد کنسولدار هم که لذت بیشتر با یه نمایشگر بزرگتر میخوان، تلویزیون مناسبترین گزینه است؛ البته باید به وجود HDMI هم توجه کرد.
چه چیزی باعث میشه یک مانیتور برای گیمینگ مناسب باشه؟
همونطور که پیشتر بیان شد، برای اینکه بتونیم از بازی مورد نظرمون لذت کافی رو ببریم باید با تجهیزات گیمینگ وارد عمل شیم، اما برای خرید یک نمایشگر خوب چه چیزهایی لازمه؟ یا اینکه برای تصمیمی بهتر، چه مواردی رو باید رعایت کرد؟
برای این امر، موارد زیر میتونه کمک خوبی بهتون کنه.
هرچه لگ و باگ کمتر، بهتر!

لگ به زمان بین تصویری که روی پردازنده گرافیکی سیستم تولید میشه و روی مانیتور به نمایش درمیاد اشاره داره. در مانیتورهای گیمینگ و گرافیکهای بالا این نرخ بسیار کم بوده در حد میلیثانیه است و همین موضوع یکی از جذابیتهای نمایشگرهای مناسب بازیه.
حالا اگه سیستم لگ داشته باشه چه اتفاقی میفته؟ توی بازیهای تکنفره شاید کمی اذیت کنه ولی توی بازیهای چندنفره تقریبا بخشی از بازی رو از دست خواهید داد و شکست حکم این امره.
به طور کلی اگر گیمیر هستید باید به دنبال نمایشگری بود که میزان لگ و باگش در حد سر سوزن باشه؛ البته بخشی از این لگ و باگ به مدل گرافیک سیستم برمیگرده.
هرچه نرخ پاسخگویی سریعتر، عالیتر!
شاید الان با خودتون بگین که این موضوع نمونه باکلاستر از لگ و باگ هست، درواقع این بخش با قسمت قبل تفاوت داره، در حقیقت نرخ پاسخگویی به تغییر رنگ نمایشگر اشاره داره. گیمیرها میدونن که توی مانیتورهای معمولی در هنگام بازی و چرخش دوربین به سمت میدانی دیگر، تغییر رنگها باعث ایجاد صفحههای تار و نامرتب میشه که به این حالت Ghosting میگن؛ حالا اگه شما با این موضوع آشنایی ندارین باید بگم که خیلی خوششانس هستید.
این امر نیز همچون مطلب قبلی باید روی نرخ حداقل 5 میلیثانیهای باشه و اگر خواهان یه مانیتور گیمینگ خوب هستید این قضیه رو به خاطر بسپارید.
هرچه نرخ رفرشریت بالاتر، لذت بازی بیشتر!
نرخ رفرشریت درواقع به سرعت عمل در تغییر تصاویر اشاره داره که با هرتز نشونش میدن، یعنی وقتی در حال بازی کردن یا هر عمل دیگهای در مانیتور هستید، به واکنش نرمی نمایشگر رفرشریت میگن. به عنوان مثال، فرض کنید در حال انجام یک بازی مثل کالاف دیوتی نسخه کامپیوتریش هستین، موقع تغییر زایویه یا رفتن از یه مکان به مکان دیگه، باید بدون هیچ کندی صورت بگیره و این عمل سریع بودن روی دوش نرخ نوسازی یا رفرشریت هست. نرخ 60 هرتز برای گیم خوبه اما اگه به دنبال یه مانیتور ایدهآل با نرخ نوسازی تصویر بالایی هستین بهتره که به سراغ 120 یا 144 هرتزی اون بروید.
رزولوشن بالا عالیه اما حدی داره!

رزولوشن با نرخ رفرشریت نسبت متقابل داره. رزولوشن تصویر که دیگه همه میدونن HD، فول اچدی، 8K، 4K، 2K داره که در هر میزان، حجم و کیفیت تصاویر متغیر است. هرچه رزولوشن بالاتر باشه باید نرخ نوسازی هم بالا بره که اگه این دو با هم همخونی نداشته باشن، روی مانیتور شاهد اختلال در رسانایی تصویر خواهیم بود. مثلا طبق گزارشات اعلام شده در سال گذشته، برای نمایشگرهای 2K میزان نرخ نوسازی مناسب 144 هرتز است.
مانیتور گیمینگ برای دیگر کارها هم مناسبه؟
برای پاسخ به این سؤال باید نیاز خودمون رو بشناسیم. با مانیتورهای گیمینگ به غیر از بازی کردن، همه کار میشه کرد اما خب مثلا برای گیمیرها نمایشگری با نرخ نوسازی تصویر و پاسخگویی سریع مهمه درحالیکه برای افراد ادیتور، میزان دقت رنگها اهمیت داره. از اونجایی که نمایشگرهای گیمینگ تمرکزشون روی واکنش سریع به حرکت دوربین هست، دقت رنگ رو به طور 100 درصد در دستور کار خودش قرار نداده و بهتره بگیم، زیاد نمیتونه کار ادیتورها رو راه بندازه؛ پس در وهله اول باید نیاز خودمون رو بدونیم و بعد اقدام به خرید یه مانیتور خوب کنیم.
فروشگاه آقای دیجیتال در این مقاله سعی کرده که تفاوت میان مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی رو برای شما کاربران عزیز شرح بده و همچنین با ارائه یکسری توضیحات در خصوص میزان نرخ رفرشریت و پاسخگویی سریع به دستورات صادر شده از پردازنده، شما رو برای خرید یک مانیتور گیمینگ مناسب همراهی میکنه. سپاس که در این موضوع، همراه https://mrdigitall.com/ بودید.
سوالات متداول
1- آیا با مانیتور معمولی هم میشه بازی کرد؟
گیمرها نیاز دارن تا مانیتورشون نرخ نوسازی بالا و دقت زیادی داشته باشن؛ با این اوصاف شما نمیتونید همه مانیتورهای معمولی رو برای گیم انتخاب کنید.
2- آیا یک مانیتور گیمینگ ارزش خرید دارد؟
باید اول بپرسم که گیمر هستید یا نه؟ اگر گیمیر هستید که قطعا بله ارزش خرید داره. با توجه به سخنان پیشین، چه کسی لذت واکنش سریع تصاویر در مانتیورهای گیمینگ رو به مانیتورهای معمولی میده؟
در واقع مانیتورها بخش مهمی از تجهیزات گیمینگ هستن و میشه یک نمونه از اونا رو با قیمتی مناسب خرید اما هرچه بیشتر پول بدین مانیتور بهتری میتونین بخرید و همچنین با مشخصات عالیهای که داره میتونه نیاز سالها بعدتون رو پوشش بده.