اپل، شرکت آمریکایی که از همون اولش شگفتانگیز پا به عرصه وجود نهاده، به واسطه به کارگیری امکانات خفن، کاربران زیادی رو به سمت محصولات خودش جذب کرده است. در میان گجتهای عرضه شده ار سران کوپرتینو، گوشیهای همراه بیشترین مخاطب رو دارند؛ محصولاتی که به مقصد شانزدهیمن ایستگاه رسیده است.
آیفونهای سری 14 برخلاف عددشون، درواقع شانزدهمین سری از گوشیهای عرضه شده از سوی شرکت اپل هستن، محصولاتی که امکانات جذاب رو به حداکثر رسوندن و به نظر میرسه که دنیای تلفن همراه، زینپس دیگه هیجانی نخواهد داشت.
آمریکاییها که همیشه غیرقابل پیشبینی عمل میکردند، توی گوشیهای جدیدشون نشون دادن که انگار دچار یه دیوانگی عمیق شدند، البته که سیاستی پشت این کار هست. خلاصهی اتفاقی که برای خانواده 14 افتاده، جایگزینی نسخه پلاس با نمایشگر بزرگ به جای عضو کمطرفدار مینی در دو سری قبل، بوده است. در ادامه مشخصات کامل گوشی های آیفون سری 14 رو از زبان https://mrdigitall.com/ بشنوید.
طراحی آیفونهای سری 14

اپل از سری 12 به بعد، تصمیم میگیره که طراحی نوستالژیک و خوشدست آیفون 5 رو به محصولات جدیدش تزریق کنه. آیفونهای سری 12 به بعد با ساختمانی قدیمی اما آرایشی جدید آفریده شدهاند، حاشیههای محصولات همون حالت تخت رو دارن ولی دوربین، نمای پشت و حتی نمایشگر دستخوش ذوق کوپرتینوییها شدن و به زیبایی هرچه تمامتر آراسته شدن.
خانواده آیفون 14 چیزی جدای از دو سری قبل نیست اما قدری بزرگتر و سنگین وزنتر شدن که اون هم به نسبت سری 13، زیاد محسوس نیست. اضافه کنم که این خانواده، از مقاومت بیشتری دربرابر ضربهها برخورداره و به این زودیا تسلیم شکستن نمیشه.
IP68 و توان استفاده به مدت 30 دقیقه در آب، هدیهای از طرف کوپرتینو که شناگران قدرشو زیاد میدونن. اپل همیشه یه ناپلئونی بین رنگهای محصولاتش قرار میده و اینبار از وجود رنگ جذاب “بنفش عمیق” رونمایی کرده که هنوز هیچی نشده، خواهان زیادی پیدا کرده است.

نمایشگر این محصولات دو به دو با هم برابرند، یعنی آیفون 14 و 14 پرو دارای نمایشگر 6.1 اینچی و 14 پلاس و 14 پرومکس دارای نمایشگری 6.7 اینچی هستند. اتفاق خوب سری جدید از آیفونهای اپل، وجود نمایشگر همیشه روشن و همچنین نرخ نوسازی تصویر، بین 1 تا 120 هرتز متغیر هست، روکش نمایشگر هم طبق الگوریتم آیفونهای سری 13، هم ضد لکه هم مقاوم در برابر خط و خش، این خیلی عالیه!
یادتونه از دیوانگی شرکت اپل حرف زدیم؟ یه نمونهاش رو اینجا میشه دید. اپل بعد از اونکه گوشیهای خودشو تمام صفحه کرد، یه ناچ تقریبا مستطیل شکل بالای نمایشگر قرار داد که در هر دوره از تلفنهای جدید، این بریدگی کمتر میشد.
اما توی سری 14 ما شاهد دو نوع ناچ بودیم، یکی ثابتِ مستطیل شکل کوچیک که در آیفون 14 و 14 پلاس دیده میشه و دیگری ناچ متحرک یا Dynamic island (جزیره پویا)، که میشه گفت یه تحول شگرف توی دنیای دیجیتال هست. ناچ یا پانچولی که خیلیها درگیرش بودن تا به نحوی رفعش کنند، اپل با یک تفکر هوشمندانه، تهدید رو به فرصت تبدیل کرد.

حالا این جزیره پویای که میگن چطور کار میکنه؟ اول بگم که این باقلوا، توی نسخههای پرو و پرومکس سری 14 دیده میشه، به ظاهر مثل بریدگی ساده و ثابت هست یه حالت کپسولی شکلی داره، اما باطنش پراز حرفه و کارش هم به این صورت هست که، موزیک گوش میدی، آلارم میذاری، پیامک میاد یا هر چیز دیگه، با گرفتن روی نوار مشکی رنگ، میشه تمامی جزئیات رو دید؛ جالبترین موضوعش اینجاست، دوربین جلو هم توی همون بیزبیلک قرار داره.
واقعا که باید به این هوش اپل آفرین گفت!
تراشه و سیستمعامل آیفونهای سری 14

از دیگر دیوانگیهای اپل به تراشه موجود در گوشیهای سری 14 برمیگرده؛ جایی که توی دو نسخه پایه 14 و 14 پلاس از همون تراشه موجود در گوشیهای سری 13 یعنی Apple A15 Bionic استفاده شده است؛ اما نسخههای پرو و پرومکس از خانواده 14، تراشه جدید اپل موسوم به Apple A16 Bionic رو دریافت کردهاند. اپل به نظرم وقتی داره پردازندههاشو میسازه به موتور جت فکر میکنه، والا سرعت عملشون انقد زیاده که گاهی وقتها برای لگ و باگ توی بعضی از گوشیها دلت تنگ میشه. سیستمعامل iOS 16 همزمان با معرفی آیفونهای سری 14 اومد و بدیهی است که این نسل از گوشیهای اپل به بهروزترین سیستمعامل مجهز باشند. قابلیتهای این سیستمعامل جدید رو اینجا بخونید.
اسپیکر و میکروفون آیفونهای سری 14
سران کوپرتینو توی کارگزاری قطعات، همیشه حرف اول رو زدن دیگه اسپیکر و میکروفون که کوچکترین کارشون هست. صدا بلند، بیس عالی، اسپیکر استریو، میکروفون قوی؛ باز هم بگم؟
دوربین آیفونهای سری 14
اپل کلا دوست نداره روی اعداد و ارقام مانور بده و بیشتر سعی میکنه کیفیت رو بُلد کنه. تا اینجای کار از عرضه تلفنهای همراه، چیزی بالاتر از 12 مگاپیکسل توی لنز گوشیهای اپل دیده نشده است، اما کوپرتینوییها با عرضه آیفونهای سری 14، بالأخره از یه کیفیت جدیدی در دوربینها رونمایی کردن. 48 مگاپیکسل، چیزی که تنها توی نسخههای پرو و پرومکس دیده میشه؛ لازم هست بگم کیفیت تصویربرداریشون چطوریه یا میدونید که فراتر از فوقالعاده هست؟کلا آیفونها بیشترین تعداد دوربینهاشون 3تا بوده، ولی لامصبا به اندازه شیش هفتا لنز کارایی میدن؛ دمشون گرم!
البته یه بدی که میتونم برای بخش دوربینها بیان کنم، بیرونزدگی بیشاز حد لنزهاست که وقتی روی میز میزاری، لق زیادی میخوره و شایدکمی اذیتکننده باشه.

لنزهای 12 مگاپیکسیلی هم که همیشه توی عالیترین حالت ممکن مشغول بهکارشدن و نمیذارن که کاربر حتی خم به ابرو بیاره. بحث فیلمربرداری هم که گفته باشیم، اپل ترجیح داده که محصولاتش تا 4K بیشتر نره و کیفیت 8K رو احتمالا برای سال بعد نگه داشته. یه قابلیت جذاب اضافه شده در این بخش رو بگیم و این بحث رو ببندیم؛ اکشن مود، ویژگی جذابی که یک لرزگشیر خیلی قوی داره، مثلا درهنگام دویدن میخواید فیلم بگیرید، این ویژگی باعث میشه که تمام لرزشهای دستتون گرفته بشه و ویدئویی بدون تکون خوردن اجزاء تحویلتون بده.
باتری و شارژدهی آیفونهای سری 14
یکی از ضعفهای گوشیهای آیفون توی باتری و شارژدهی اونا میشه دید. به سبب کثرت قابلیتهای زیاد توی هر کدوم از نسلهای تلفنهای همراه اپل، باتری محصول به چالش مصرف زیاد شارژ دعوت میشه و از این بابت خاطر کاربران مکدر خواهد شد.
کوپرتینوییها هرساله با بهینهتر کردن تراشه و سیستمعامل تلفنهای همراهشون، میکوشند تا میزان شارژدهی اونا رو افزایش بدهند، از سری 11 به بعد، لطف بیشتری از آمریکاییها شامل حال گوشیهای همراه شد و میزان شارژدهی افزایش بیشتری داشت تا جایی که این فزونی در عمر باتری، توی 13 پرومکس، بالای یک روز زنده بودن رو به ارمغان میآورد.
اما آیفونهای سری 14؛ اپل طی یک حرکتی، وی بعضی از نسخهها، یک کوچولو از ظرفیت باتری رو کم کرده ولی در عوضش به مقدار شارژدهی افزوده است. حالا فکر دو روز نباشید، ولی اگه باهاش راه بیاید، یک روز و نیم رو میتونه باهاتون راه بیاد.

از دیگر ایراداتی که در این بخش به تلفنهای اپل میشه وارد کرد، حضور پررنگ درگاه لایتنینگ هست. سالهاست که پورت سریع تایپ C توی گوشیهای مختلف داره گردوخاک میکنه اما هنوز که هنوزه، اپل دست از سر لایتنینگ برنداشته و فقط قدری اون رو قدرتمندتر کرده است. این سماجت برای چی میتونه باشه؟
ارتباطات ماهوارهای آیفونهای سری 14

قابلیتی که اپل توی معرفی آیفونهای جدیدش خیلی روی اون مانور داد، ارتباطات ماهوارهای هستش. حالا این ویژگی به چی اشاره داره؟ منظور این توانایی میزان آنتندهی در آیفونهای سری 14 هست؛ فرقی نمیکنه که از سیمکارت استفاده میکنید یا از ویژگی eSIM (توی ایران دنبالش نگرد)، در هر دو صورت، تلفن همراه شما سیگنال خوبی خواهد داشت حتی جاهایی که تصورش هم نمیکنید میشه تماس برقرار کرد. از اون طرف، وجود بلوتوث نسخه 5.3 خودش یک نمونه دیگری از اتصالات هست که ارتباطی پایدار و بدون وقفه در کاربردهای متفاوت برای کاربران به ارمغان میاره.
قیمت آیفونهای سری 14
اپل از زمان انتشار آیفون ایکس تا بدین جای کار، هیچگونه تغییراتی رو روی قیمت گوشیهاش اعمال نکرده است و آیفونهای 14 نیز با همون قیمت پایه 1000 دلار تا حداکثر 1599 دلار در آمریکا عرضه کرده است؛ البته گفتنی است که کوپرتینوییها توی قیمت جهانی خانواده 14 یه تجدید نظری کردن و اونا رو با قدری افزایش قیمت روبرو کرده است.
فروشگاه آقای دیجیتال در این مقاله سعی کرد که مشخصات کامل گوشی های آیفون سری 14 از بدنه مقاوم و جزیره پویای جذابش، تا باتری که شارژدهیش بهبود یافتهاست و تا آنتندهی که مهندسان اپل خیلی روی اون مانور دادن رو برای شما کاربران عزیز شرح بده تا در هنگام خرید هرکدوم از عضوهای خانواده سری 14 آیفونهای اپل، بدونید که قراره چه شیرینی خوش طمعی رو تهییه کنید. سپاس که تا پایان با ما همراه بودید.❤
سؤالات متداول
1- خانواده سری 14 اپل، از چه تراشهای استفاده میکنند؟
اپل در این سری از عرضه آیفونهای خودش از دو تراشه برای محصولاتش بهره جسته که آیفون 14 و 14 پلاس از پردازنده نسل قبل یعنی Apple A15 Bionic استفاده میکنند درحالیه که ما در نسخههای 14 پرو و 14 پرومکس شاهد چیپست جدید اپل یعنی Apple A16 Bionic هستیم.
2- جذابترین تغییرات آیفونهای سری 14 نسبت به نسل قبل توی چی هست؟
خفنترین تغییری که میشه توی آیفونهای سری 14 ببینیم، وجود جزیره پویا یا Dynamic island هست که توی نسخه 14 پرو و 14 پرومکس دیده میشه.