علم و تکنولوژی

حقایق پنهان در مورد WiFi 6 که نمی دانید!

حقایق پنهان وای فای 6

تا بدین روز، وای‌ فای‌ها تصویر برجسته‌ای بر پیکره دنیای دیجیتالی ما داشته؛ فناوری‌‌های بی‌سیمی که حالا نقش مهمی رو در کارهای روزمره یا اقداماتی مثل خرید گوشی موبایل دارند. با پیشرفت دنیا به سمت فعالیت‌های مجازی، همه ما نیازمند ارتباطات قوی و بی نقصی از وای فای‌ها هستیم. آخرین ورژن از آنها که تا کنون پا به دنیای ارتباطات نهاده است، WiFi 6 هستش؛ نسخه‌ای که بهبودی‌های زیادی رو نسبت به ورژن قبلی خود داشته. https://mrdigitall.com/ در این مقاله سعی کرده تا حقایقی در مورد وای فای نسل 6 را که شاید خیلی از آنها را نمیداند، بیان کند.

وای فای 6 چه زمانی عرضه شد؟

وای فای 6 چه زمانی عرضه شد؟

وای فای 6 چه زمانی عرضه شد؟

 اولین بار در سال 2019 میلادی، زمزمه‌های تکنولوژی WiFi 6 بوجود آمد؛ تکنولوژی که قرار بود برای نخستین بار توسط شرکت‌‌های ایسوس، دل و اچ ‌پی در لپ‌تاپ‌ها و مودم‌ها به کار رود، اما شرکت سامسونگ در S10 به عنوان اولین کمپانی به صورت عملی از این تکنولوژی رونمایی کرد. بعد از این کار، شرکت‌های حوزه تکنولوژی یکی یکی از این تکنولوژی استفاده کرده‌اند و به حضور اون، رنگ بخشیدن. اکنون که تقریبا در اواخر سال 2022 میلادی هستیم، اکثر تلفن‌های هوشمند، روترها، لپ‌تاپ‌ها و دیگر دستگاه‌های هوشمند که به فناوری وای فای نیاز دارند، از نسل ششم آنها استفاده می‌کنند.

نام اصلی WiFi 6 چیست؟

قطعا در هر بازاری برای سهولت کار از نام‌های آسان‌‌تر استفاده می‌کنند؛ در دنیای شبکه بی سیم وای فای هم، این قضیه صدق می‌کند. در ابتدای مسیر زندگی فناوری بی سیم وای‌ فای، آنها تصمیم گرفتن که نام شبکه بی سیم Wi-Fi را یدک بکشند؛ با به وجود آمدن نسل جدید از آنها، تنها عدد آنها بزرگ‌تر می‌شد، اما غافل از اینکه نام اصلی آنها خیلی سخت‌تر است.

نام اصلی WiFi 6 چیست؟

نام اصلی WiFi 6 چیست؟

شاید بیشتر مردم نام 802.11n یا 802.11ac را نشنیده باشند؛ اینها نام‌های اصلی وای فای نسل 4 و 5 است، قضیه جالب شد نه؟ نسل 6 این فناوری هم به مانند دیگر همتاهای قبلی خودش همینطور نامی دارد؛ 802.11ax اسمی هست که بین خودشون WiFi 6 رو صدا میکنند.

وای فای 6 چه قابلیت‌های بیشتری نسبت به نسل پیش دارد؟

در هر پلتفرمی که نگاه کنیم، فناوری‌های جدید هر شرکت یه ویژگی‌هایی دارند که نسبت به نسل قبلی آنها رو متمایز میکنه؛ البته این اتفاق در دنیای ارتباطات بیشتر از هر جای دیگری اتفاق می‌افتد، حالا فرق نمیکند که شبکه وای فای باشد یا نسل‌های متفاوت اینترنت همراه.

ویژگی جدید که نمیتوان گفت اما به روز یافته OFDMA (دسترسی چندگانه تقسیم فرکانس متعامد)، یکی از اون قابلیت‌هاست؛ در وای فای‌های نسل گذشته این امکان فراهم بود که چندین دستگاه به 1 پخش کننده اینترنت متصل شوند، اما ایراداتی مثل کاهش سرعت یا قطع و وصل شدن به وجود می‌آمد؛ وای فای نسل 6 با به روز رسانی این قابلیتش، دسترسی جمعی به یک شبکه را بدون داشتن افت کیفیت فراهم کرده است؛ در حال حاضر تقریبا هتل‌ها، ورزشگاه‌ها، رستوران‌ها و … مکان‌های عمومی برای راحتی کار و خریداری کمتر دستگاه‌های پخش اینترنت، از روترهای مجهز به وای فای نسل استفاده میکنند.

در طرفی دیگر قابلیت MU-MIMO برای تکمیل ویژگی بالا آمده است؛ همانطور که گفته شد وای فای نسل 5 تنها توانایی این را داشت که بهترین عملکردش را هنگامی که دستگاهای کمی به آن متصل هستند ارائه دهد؛ این مقدار در WiFi 5 به 4 عدد دستگاه خلاصه میشد اما با وجود این تکنولوژی در وای فای 6، عدد دستگاه‌های متصل شده به 8 رسیده است؛ درست که این مقدار بازهم محدود است اما با توجه به روتری که قرار است به 8 دستگاه دیگر اینترنت دهد، متوجه می‌شوید که این عدد بسیار زیاد می‌شود.

وای فای 6 چه قابلیت‌های بیشتری نسبت به نسل پیش دارد؟

وای فای 6 چه قابلیت‌های بیشتری نسبت به نسل پیش دارد؟

یکی از قابلیت‌هایی که سروصدایی زیادی رو به پا کرد، فناوری زمان بیداری مفید یا TWT هست؛ روترهای پخش کننده اینترنت یا دیگر دیواس‌هایی که از نسل‌های پیشین وای فای بهره می‌بردند، هنگامی که به شبکه متصل شدن اتصال آنها قطع نمیشد و دائم در حال انتقال دیتا‌های بی خودی بودند که این قضیه تاثیری زیادی در مصرف باتری‌های این دستگاها دارد. WiFi 6 با بهره‌وری از این فناوری اتصال‌ها رو بهینه کرد؛ یعنی هنگامی که دیواس نیازی به انتقال یا دریافت دیتا ندارد، اتصال به صورت خودکار قطع می‌شود و به محض نیاز، دوباره این اتصال برقرار می‌شود که کاهش چشمگیری در مصرف باتری داشته.

در نسل چهارم وای فای‌ها، تنها موج‌های 2.4 یا 5 گیگاهرتز رو پشتیبانی میکرد؛ در نسل پنجم اما تمام پشتیبانی‌ها به موج 5 گیگاهرتز انتقال یافت؛ اما نسل آخر آنها یعنی WiFi 6 قادر است پهنای گسترده‌ای از موج‌های رو دریافت کند؛ در این نسخه با فرکانس‌های موج 2.4 تا 5 گیگاهرتز هماهنگ شود؛ به چندین حساب سردستی متوجه تغییر این اعداد در پهناوری ارتباط دیواس با شبکه خواهید شد.

وای فای نسل 6 در بخش امنیت هم به مانند دیگر بخش‌های خودش پیشرفت‌هایی داشته است؛ فناوری WiFi چندی پیش از ارائه نسل آخرش، بزرگترین به روز رسانی امنیتی خود را تحت پورتکل WPA3 دریافت کرد.

یافتن پسوردهای WPA3 توسط هکرها کار سخت‌تری برایشون نسبت به نسخه‌های قبلی به حساب می‌آید و از طرفی اطلاعات که در دسترس آنها قرار میگیرد، از اهمیت کمتری برخوردار است؛ از این روی دیواس‌های که از وای فای 6 استفاده میکنند با امنیت و آسوده خاطری بیشتری دیتا‌های خودشون رو انتقال میدهند.

وای فای 6، ایمن تر از همه نسل‌ ها

سرعت وای فای 6 چقدر بهبود پیدا کرده؟

قطعا هر نسلی در هر پلتفرمی که آپدیت می‌شود، همه دنبال بهبودی‌های اصلی‌ترین ویژگی او هستند؛ از جهتی که کار اصلی وای فای، انتقال دیتا و دادن اینترنت به گوشی‌ها است، همه تمرکزها روی بخش سرعت اینترنت است.

امروزه در اکثر کشورها برای بهره وری بهتر از سرعت اینترنت، تقریبا در هر خانه دو تا سه مودم پخش کننده اینترنت قرار می‌دهند که هم سرعت بهتری را به آنها ارائه دهد و هم اتصال آسانی را برایشان به ارمغان آورد؛ در بحث ارتباط وای فای نسل 6 با فناوری‌های مدرنی که در دل خود جای داده، این معظل را حل کرده.

وای فای نسل 6 روی برگه سرعتی برابر 9.6 گیگابایت دارد که به نسبت نسل گذشته رشدی حدود 40 درصدی داشته؛ همانطور که گفتم این سرعت تنها روی برگه است، یعنی هیچ شرکت اینترنت دهنده‌ای قادر نیست که اینترنت را با چنین سرعتی تحویل دهد.

اما این بدین معنی نیست که هیچ تغییری هم نکرده است؛ اگر دو دیواس متصل شده، یعنی هم دستگاه انتقال دهنده اینترنت و هم دستگاه گیرنده این فناوری از وای فای نسل 6 بهره ببرند، سرعت و کیفیت بهتری رو نسبت به وای فای نسل پیش تجربه خواهند کرد. در کشور آمریکا میانگین حداکثر سرعت وای فای‌های خانگی، 72 مگابایت بر ثانیه است؛ عددی که حتی به 1 درصد سرعت حداکثر نمیرسد.

وای فای نسل ششم که از سال 2019 به صورت رسمی رونمایی شد، بیشتر تمرکز خودش رو روی بحث امنیت و کیفیت قرار داده‌ است؛ قابلیت‌های جدیدی که در دل فناوری WiFi 6 به کار رفته‌اند، امکان ارتباطات بیشتر بدون افت کیفیت را به همراه داشتند و از طرفی دریافت استاندارد جدیدی در بخش امنیت، انتقال دیتا رو تقریبا با امنیت کامل انجام میدهند.

سرعت بخشی است که رشد چشمگیری داشته است اما هنوز شرکت‌های انتقال اینترنت، شرایط استفاده تمام و کمال از سرعت وای فای 6 را فراهم نکرده‌اند که انتظار میرود در آینده‌ای نزدیک این اتفاق بیوفتد. https://mrdigitall.com/ در مقاله‌ای جامع سعی کرده تا هر آنچه در مورد وای فای نسل 6 هستش رو در اختیار شما قرار دهد.

 

سوالات متداول

1- مزایای وای فای نسل 6 نسبت به گذشته چیه؟

جدیدترین نسل وای فای بهبهودی‌های زیادی نسبت به گذشته داشته که سرعت بیشتر، گستردگی طیف موج‌ها، امنیت بیشتر و کاهش مصرف باتری از برجسته‌ترین مزیت‌های این نسل وای فای به حساب میان.

2- چرا وای فای نسل 6 امنیت بیشتری داره؟

آخرین نسل وای فای برای بالابردن امنیت خودش از استاندارد WPA3 استفاده میکنه؛ پیدا کردن کدهای پروتکل WPA3 برای هکرها کار آنچنان آسونی نیست و مدت‌ها باید زمان پای این کار بذارن.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *