علم و تکنولوژی

مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

همیشه یکی از لذت بخش‌ترین کارا، مقایسه گوشی‌های پرچم‌دار سال هست؛ تا بوده و هست، وقتی یه گوشی جدید معرفی میشه، دوست داریم قدرت اون رو بدونیم و با بهترین گوشی‌های دیگر برند‌ها مقایسه کنیم. شیائومی امسال برای معارفه گوشی پرچمدار جدیدش خیلی عجله داشت و قبل از پایان سال میلادی اون رو معرفی کرد؛ خانواده 13 آخرین نسل تخت نشین شیائومی است که قراره در این مقاله با کهکشان کره‌ای‌ها یعنی S22 Ultra مسابقه بدند. آقای دیجیتال قصد داره تا تنور معرفی گوشی جدید چینی‌ها داغه، مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا رو انجام بده تا ببینه هر کدومشون چند مرده حلاج هستند.

 

نمایشگر، اولین بخش مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

نمایشگر، اولین بخش مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

نمایشگر، اولین بخش مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

اگه در حوضه تکنولوژی مقداری حضور داشتید، میدونید که سامسونگ یکی از بهترین تولید کنندگان صفحه نمایش هست و تا به حال یکی از بهترین نمایشگر‌ها رو بین گوشی‌ها، S22 Ultra داشته؛ چیزی که هیچ کس نمیتونه منکر اون بشه. گلکسی اس22 اولترا با نمایشگر 1440 در 3088 پیکسلی که داره چشم هر شخصی رو به سمت خودش جلب میکنه؛ قابلیت‌هایی مثل HDR10+، نرخ نوسازی 120 هرتزی و … هم کمک کرد تا در بخش صفحه نمایش حداقل یک گام S22 Ultra جلوتر از بقیه باشد.

اما شیائومی 13 پرو اومد تا کار نماینده سامسونگ در بخش نمایشگر سخت بشه. نماینده جدید چینی‌ها دارای نمایشگر 6.73 از نوع LTPO OLED با کیفیت 1440 در 3200 پیکسل هستش؛ نمیدونم از همین اعداد ارقام پی بردید که کیفیت نمایشگر Xiaomi 13 Pro چقدر است اما این نمایشگر از اس22 اولترا که همه نگاه‌ها رو به سمت خودش جلب می‌کرد، بهتره. پشتیبانی از 1 میلیارد رنگ به همراه قابلیت‌هایی مثل Dolby Vision و HDR10+ جذابیت‌های این نمایشگر رو بیشتر میکنه.

نمایشگر فوق العاده شیائومی 13 پرو

نمایشگر فوق العاده شیائومی 13 پرو

انتخاب نمایشگر بهتر بین این دو گوشی، کار واقعا سختیه اما با کمی سخت گیری میشه نماینده شیائومی رو به عنوان پیروز راند اول مسابقه 13 پرو و اس22 اولترا معرفی کرد.

 

طراحی، دومین فاکتور برای مقایسه

کانسپت، همیشه یکی از مهم‌ترین دلایل برای خرید گوشی موبایل به حساب میاد؛ چراکه در اولین نگاه، همه ما ظاهر اون گوشی رو مشاهده می‌کنیم و در صورتی که از اون خوشمون اومد سراغ دیگر بخش‌ها میریم. کره‌ای طراحی S22 Ultra رو شبیه خانواده دوست‌داشتنی نوت‌ها که به خاطره‌ها پیوست چیده است؛ قسمت فوقانی و زیری تخت و دارای لبه‌های تیز در کنار قسمت کرو دوری، خوش دستی رو به این گوشی هدیه داده. به رسم پرچم‌دار بودنش، متریال درب پشتی شیشه‌ای هست در حالی که قاب کناری جنسی از آلومینیوم داره. در بخش طراحی میتونیم بگیم کره‌ای‌ها واقعا شاهکار کردن.

طراحی، دومین فاکتور برای مقایسه

طراحی، دومین فاکتور برای مقایسه

شیائومی در حرکتی نوین، 13 پرو رو با دو متریال مختلف معرفی کرد؛ پشت سرامیکی یا سیلیکونی، به انتخاب شما شیائومی 13 پرو در دستتون قرار میگیره. لبه‌های گوشی حالت کرو رو به خودشون دادن که مقداری پذیرای صفحه نمایش هم هستند؛ طراحی مدرن و امروزی شیائومی 13 پرو میتونه در دست‌های هر خوش‌سلقیه‌ای، بدرخشه؛ ساختمان 13 پرو با دو نوع متریال، واقعا شکیل ساخته شده.

وزن 228 گرمی گلکسی اس22 اولترا همراه با ابعاد 163.3 × 77.9 × 8.9 در نگاه اول یکمی زمخت به نظر میاد؛ اما بعد از دست گرفتن اون حیرت زده خواهید شد که چرا با این ابعاد نماینده سامسونگ اینقد خوب توی دست میشنه؛ اما شاید تنها گزینه‌ای که مقداری اذیت کنه در استفاده طولانی مدت از گوشی، وزن تقریبا زیاد اون هست.

در اون سوی میدان Xiaomi 13 Pro به زعم استفاده از دو نوع جنس بدنه، با وزن‌های مختلف 210 و 229 در دسترس کاربران قرار میگیره؛ این اتفاق در بحث ابعاد این گوشی هم رخ داده و با دو سایز مختلف 162.9 × 74.6 × 8.4 یا 8.7 تولید میشه. دستگاهی که در ابعداد کوچیک‌تر و با وزن کم‌تر تولید میشه بسیار راحتر در دست قرار میگیرند؛ اما دستگاه بزرگتر مقداری در سنگینیش شاید شما رو اذیت کنه.

شیائومی 13 پرو با گواهی‌نامه IP68 اجازه این رو داره تا در مسابقات شنا شرکت کنه اما به شرط اینکه قول بده بیشتر از 30 ساعت و تا عمق 1.5 متری در آب نره؛ اگر بیشتر از این مدت بمونه، ممکنه که مشکلات خفگی براش به وجود بیاد. عیبی که در بخش طراحی باید از نماینده چینی‌ها، یا بهتر بگم شرکت شیائومی گرفت اینکه هیچ محافظی برای بدنه گوشی در نظر گرفته نشده و هر آن احتمال ضربه خوردنش وجود داره.

طراحی خوب شیائومی 13 پرو

طراحی خوب شیائومی 13 پرو

نماینده سامی هم مثل رقیبش دارای گواهی‌نامه IP68 هست که به واسطه اون تا عمق 1.5 متری آب به مدت 30 دقیقه میتونه زنده بمونه. از طرفی دیگه S22 اولترا دارای محافظ کورنینگ گوریلا گلس وکتوس+ هست که خیالش از بابت ضربه خوردن راحته، چون یه بادیگارد خیلی خفن رو دور خودش میبینه.

 

نرم افزار و سخت افزار، سومین مرحله مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

معیار سنجش اصلی گوشی‌ها به همین بخش بر میگرده؛ جایی که نشون میده هر کدوم از نماینده‌ها تا چه اندازه‌ای می‌تونند برنامه‌ها رو هندل کنند. گوشی موبایل سامسونگ گلکسی S22 اولترا با دو تراشه رونمایی شد؛ Exynos 2200 و اسنپ ‌دراگون 8 نسل 1. هر دوی این پردازنده‌ها در حد و اندازه پرچم‌دار سامسونگ کارها رو انجام میدن؛ بدون داشتن هیچ گیر و داری در اجرا و پردازش برنامه‌ها؛ تنها تفاوت این دو پردازنده اینه که هنگام انجام کارها، تراشه Exynos 2200 مقداری گرم میکنه که در بلند مدت ممکنه در برخی بخش‌های گوشی تاثیر گذار باشه.

پردازنده گرافیکی S22 اولترا هم به مانند چیپست‌هاش در دو نسخه تولید میشه؛ همراه تراشه اسنپ‌ دراگون پردازنده گرافیکی Xclipse 920 و همراه چیپست دیگر، Adrino730 معرفی شده؛ بازهم میشه به کار این دو پردازنده گرافیکی دست مریزاد گفت، چراکه محتوای در حال بخش رو با دقت گرافیکی بالایی به دید کاربر میرسونه.

نرم افزار و سخت افزار، سومین مرحله مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

نرم افزار و سخت افزار، سومین مرحله مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

نماینده چینی‌ها با یه پردازنده‌ای معرفی شده که جای هیچ حرف و حدیثی باقی نذاشته؛ اسنپ داراگون 8 نسل 2، پرچمدار تراشه گوشی‌های اندرویدی؛ با این اوصاف فک کنم متوجه شده باشید که Xiaomi 13 Pro برای اجرای برنامه‌ها هیچ مشکلی نداره و سنگین‌ترین برنامه‌ها رو به راحتی آب خوردن اجرا میکنه. همراه این تراشه، پرازنده گرافیکی Adreno 740 خودنمایی میکنه و کارهای گرافیکی گوشی رو با دقت بالایی انجام میده. شیائومی 13 پرو در مقایسه با S22 Ultra در بحث پردازنده شاید چندین قدم جلوتر نباشه، اما راحت یک قدم جلوتره.

مکمل بخش سخت افزار گوشی، نرم افزار اون هست؛ چیزی که ما باهاش تمام دستاورد‌های یه شرکت رو میبینیم. سامی‌ها اندروید 12 همراه با رابط کاربری One UI 5 رو به عنوان نرم افزار گوشی S22 اولترا معرفی کرده؛ روون بودن هنگام اسکرول کردن در برنامه‌ها، قابلیت‌ها به‌روز و جذاب و … رو در این گوشی مشاهده می‌کند که قشنگ میتونه رضایت شما رو جلب کنه؛ درضمن تا چندسال دیگه هم خیالتون بابت آپدیت‌های نرم افزار راحت باشه.

شیائومی 13 پرو با اندروید 13 و رابط کاربری MIUI 14 معرفی شده؛ از به‌روزترین نسخه اندروید و رابط کاربری که برای گوشی‌های شیائومی معرفی شده، انتظار دارید عملکرد راضی کننده‌ای نداشته باشه؟ نماینده چینی‌ها هم همانند رقیبش دارای راندمان روون با چاشنی قابلیت‌های نوین و چشم‌گیر هست که به راحتی میتونه نمره رضایت رو از شما دریافت کنه.

رابط های کاربری جذاب شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

رابط های کاربری جذاب شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

آخرین بخشی که در این مقطع باید به آنها بپردازیم مقدار حافظه و رم هر دو گوشی هست؛ Xiaomi 13 Pro در بالاترین حالت ممکن دارای 512 گیگ حافظه داخلی و 12 گیگابایت رم هستش؛ این درحالیه که رقیبش یعنی اس22 اولترا تا حافظه 1 ترابایت و رم 12 گیگ رو برای کاربرانش فراهم کرده. در اینجا میتونیم به شیائومی یه ایراد ریزی بگیریم، در دوره‌ای که پرچمداران دیگر شرکت‌ها مثل گوشی موبایل آیفون 14 پرو مکس یا همین S22 Ultra با حافظه 1 ترابایت به دست کاربران میرسند، 13 پرو نهایتا با حافظه 512 گیگ به فروش میرسد.

 

مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا از نظر باتری

نماینده تازه نفس در بخش باتری، با اعداد و ارقامی که داره نگاه‌های خیلی رو به سمت خودش کشونده. در ابتدا یه باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4820 میلی آمپر ساعت داره که با توجه به حجم کارها، تا یک روز و نیم دوام میاره؛ حالا شاید استفاده شما طوری باشه که از این مدت بیشتر باشه یا راندمان شما کمتر چیزی که گفتیم، باشه.

از همه اینها که بگذریم، باتری 4820 میلی آمپر ساعتی شیائومی 13 پرو قادره تا با سرعت 120 وات انرژی از دست داده خودش رو بگیره؛ 120 وات خیلی‌ها! این سرعت شارژ باعث شده تا باتری Xiaomi 13 Pro ظرف 19 دقیقه مملو از شارژ بشه؛ فک میکنم دیگه جای حرفی باقی نمونده. قابلیت لذت بخش شارژ وایرلس نیز در پرچمدار شیائومی به کار رفته، اون هم با قدرت 50 وات؛ این یعنی شما در مدت 36 دقیقه با شارژ وایرلس، باتری گوشیتون فول شارژ میشه. درضمن پورت گوشی شیائومی به فناوری PD3.0 و QC4 مجهز شده و این یعنی با خیال راحت گوشی خودتون رو به شارژ بزنید.

مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا از نظر باتری

مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا از نظر باتری

قابلیت‌های بخش باتری هنوز تموم نشده و شارژ معکوس هم در این گوشی وجود داره؛ اگه گوشی دارید که قابلیت شارژ وایرلس داره، میتونید با قراردهی اون پشت گوشی شیائومی 13 پرو، با سرعت 10 وات شارژش کنید؛ البته این در مورد گوشی تنها صدق نمیکنه و میتونید دیگر گجت‌های هوشمندتون که از قابلیت وایرلس پشتیبانی رو شارژ کنید.

در آن طرف میدان نماینده سامسونگ یعنی S22 اولترا با باتری 5000 میلی‌ آمپر ساعت خودنمایی میکنه؛ این باتری غول پیکر در زمانی که مملو از شارژ باشه تا نزدیک‌های 2 روز گوشی رو روشن نگه میداره؛ اما بازهم میگم تمامی نتایجی که در پایان بدست میاد در وهله اول بستگی به استفاده شما از گوشی داره. در بحث شارژ گیری شاید میشه گفت نماینده سامسونگ هیچ حرفی در مقابل گوشی شیائومی 13 پرو نداره؛ چون تنها با 45 وات میتونه شارژ دریافت کنه که در مقابل 120 وات واقعا کم میاره.

از طرفی قابلیت شارژ وایرلس هم با توان 15 واتی که میتونه دریافت کنه برای مقابله با 50 وات شیائومی 13 پرو ضعیفه؛ ویژگی شارژ معکوس در گوشی سامسونگ S22 Ultra به کار رفته که میتونید با قراردهی دیگر گجت‌های خود پشت گوشی سامسونگ، آنها را با سرعت 4.5 وات شارژ کنید. در نهایت فناوری PD نسل 3 در پورت پرچمدار کره‌ای‌ها به کار رفته که خیال کاربر رو برای شارژ ایمن راحت میکنه.

در مجموع گوشی شیائومی 13 پرو با اعداد و ارقامی که داشت میتونست هرکسی رو حیرت زده کنه اما در اونطرف میدان یه باتری 5000 میلی‌ آمپر ساعت در دل سامسونگ S22 Ultra بکار رفته که یه تنه میتونه معادلات رو خراب کنه.

 

دوربین، بخش جذاب مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

دوربین، یکی از بخش‌هایی که خیلی‌ها اون رو اولین فاکتور برای خرید گوشی موبایل قرار میدن. اینجا هم قراره شاهد یه رقابت جذاب میان دو غول در بخش دوربین باشیم. سامسونگ گلکسی S22 اولترا با 4 لنز در این بخش ظاهر شده. 108 مگاپیکسل دوربین واید یا همون اصلی، 10 مگاپیکسل تله فوتو، 10 مگاپیکسل پریسکوپ تله فوتو و 12 مگاپیکسل اولترا واید.

سامسونگ S22 Ultra یکی از بهترین گوشی‌هایی هست که میشه باهاش عکاسی کرد؛ چرا؟ چونکه در تصاویر ثبت شده شما هیچ خدشه‌ای نمیبینین، غلظت و گرمی تصاویر طوری هست که قشنگ میتونه شما رو جذب کنه، کیفیت تصاویر درحد هست که بتونه مردمک چشم شما رو به علت دیدن محتوای زیبا درشت‌تر کنه؛ در مجموع شما هرچیزی که از دوربین یک گوشی برای عکاسی می‌خواید، دوربین واید S22 Ultra میتونه برای شما فراهم کنه.

دوربین، بخش جذاب مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

دوربین، بخش جذاب مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا

با لنز 12 مگاپیکسلی اولترا واید شما میتونید عکسای عریض‌تری بگیرد اما به دلیل خلصت اولترا واید بودنش، مقداری بسیار ریزی افت کیفیت رو مشاهده می‌کنید؛ در نهایت دو لنز 10 مگاپیکسلی تله‌ فوتو و پریسکوپ میتونند عکسایی با زوم‌های 3 و 10 برابر بدون افت کیفیت رو برامون بگیرند که باز هم شما دقت و غلظت رنگی راضی کننده‌ای رو از آنها مشاهده خواهید کرد.

فیلمبرداری جایی هست که تازگیا کیفیت 8K در اون مد شده؛ به همین دلیل سامسونگ اس22 اولترا فیلمبرداری با کیفیت 8K و سرعت 24 فریم برثانیه رو به گوشیش اضافه کرده؛ نسخه اسنپ دارگون این گوشی بهتر تونسته فیلمبرداری با کیفیت 8K رو هندل کنه اما فرقی نداره، در هر صورت فشار زیادی روی گوشی میاد و در نهایت شما شاهد گرم شدن او خواهید بود؛ بهترین پیشنهاد اینکه با کیفیت 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه ویدیو‌های باکیفیت خودتون رو تهیه کنید.

دوربین 40 مگاپیکسلی سلفی گوشی سامسونگ S22 اولترا رو از یاد نبرید؛ چراکه اگه بلاگر هستید، همین دوربین کوچیک میتونه از پس بیشتر کاراتون بر بیاد. به مانند همتا‌های پشتیش کیفیت، غلظت رنگی فوق‌العاده و رزولوشن بالا رو سرلوحه کار خودش قرار داده؛ تازه فیلمبرداری باکیفیت 4K رو هم واسه شما انجام میده، دیگه از یه دوربین سلفی چی میخاید.

در اونطرف میدان شیائومی 13 پرو وایساده با 3 لنز دوربین؛ 50.3 مگاپیکسلی واید، 50 مگاپیکسلی تله فوتو و 50 مگاپیکسلی اولترا واید؛ دور، دور 50 مگاپیکسل‌ها هست. به رسم پرچمداری شما باید انتظار عکسای خیلی از Xiaomi 13 Pro داشته باشید؛ خوشبختانه بگم که همینطور هم هست، یعنی نماینده شیائومی میتونه عکسای خیلی خوبی رو واسه شما بگیره؛ اما در برابر S22 اولترا آنچنان قدرتمند ظاهر نشده و گوشی کره‌ای‌ها به راحتی میتونه غلبه کنه بر 13 پرو شیائومی.

اما لنز اولترا واید با دقت 50 مگاپیکسلی میتونه عکسای برای شما بگیره که در عین عرض بودنش، کیفیت خوبی رو به شما ارائه میده؛ عکسای این لنز گوشی شیائومی 13 پرو به قدری خوبه که در مقابل گلکسی اس22 اولترا، 3 هیچ میبره. در انتها لنز اولترا واید میتونه عکسای با زوم 3.2 برابری بدون افت کیفیت رو بگیره که بدون اغراق کیفیت فوق‌العاده‌ای دارند.

دوربین نچندان راضی کننده شیائومی 13 پرو

دوربین نچندان راضی کننده شیائومی 13 پرو

فیلمبرداری در گوشی 13 پرو به لطف تراشه اسنپ دراگون 8 نسل 2 تا کیفیت 8K و سرعت 24 فریم بر ثانیه موجوده؛ اما باز هم به شما پیشنهاد میکنم که خیلی از این کیفیت استفاده نکنید چراکه در فیلمبرداری طولانی مدت گوشی شما گرم میکنه؛ بهترین گزینه برای فیلمبرداری با گوشی شیائومی 13 پرو کیفیت 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه است که هم کیفیت و هم زنده بودن لازم رو برای شما ثبت میکنه.

پاشنه آشیل گوشی شیائومی شاید دوربین سلفیش باشه؛ دقت 32 مگاپیکسلی عکسای خوبی رو برای شما میگیره اما نه اون چیزی که انتظارش رو دارید؛ شاید اگه غلظت رنگاش بیشتر بود، عکسای به طبع زنده‌تری با گوشی میشه گرفت. یه نقطه ضعف دیگه‌ای هم که دوربین سلفی 13 پرو داره اینکه تا کیفیت 1080 بیشتر نمیگیره که برای یه گوشی پرچمدار دور از انتظاره.

 

در انتها به جمع بندی مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولتر رسیدیم؛ در مجموع هر دو گوشی میتونند انتخاب‌های خوبی برای شما باشند و تمامی انتظارات رو برآورده کنند. گوشی سامسونگ S22 Ultra در بخش طراحی، دوربین و باتری خیلی راحت بر نماینده چینی‌ها غلبه میکنه؛ اما از اون طرف میدان شیائومی 13 پرو در بخش‌هایی مثل سخت افزار، توان شارژ گرفتن و صفحه نمایش مچ رقیب خودش رو می‌خوابونه. فروشگاه آقای دیجیتال در این مقاله به مقایسه شیائومی 13 پرو و سامسونگ گلکسی S22 اولترا، نمایندگان این دو شرکت در بخش پرچمداران پرداخت که شما کاربران هنگام خرید با در نظر گرفتن فاکتورهای خود، خرید گوشی موبایل رو راحت‌تر انجام بدید.

 

سوالات متداول

1- S22 Ultra یا Xiaomi 13 Pro، کدام یک برای خرید بهتر است؟

هر دوی این گوشی‌های پرچمدار هستند و هیچ ایرادی نمیتوان از آنها گرفت؛ اما خود من نماینده سامسونگ رو انتخاب می‌کنند، چراکه برند سامسونگ معتبر‌تر هست و قاعدتا متریال بکار برده در پرچمدارشون هم از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند؛ ولی این بدین معنی نیست که شیائومی پرچمدار خودش رو با کیفیت کمی عرضه میکنه.

2- بیشترین تفاوت S22 Ultra و شیائومی 13 پرو در چیست؟

تفاوت در همه بخش‌ها قابل مشاهده هست اما بخش پردازنده‌ بیشترین تفاوت رو به خودش اختصاص داده؛ اسنپ دارگون نسل 1 در قلب نماینده سامسونگ و اسنپ دراگون نسل 2 در پرچمدار شیائومی باعث شده تا این تفاوت‌ها رقم بخوره.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *