گوگل نه تنها ابزاری قدرتمند در زمینهی تکنولوژیه، بلکه یک دوست صمیمی برای میلیونها نفر به شمار میاد که جواب تمامی سوالات آنها را در خودش جای داده. اما مطرح کردن پرسش به صورتی که در کمترین زمان به جواب اون برسیم یکی از مشکلترین کارهاست؛ گاهی اوقات شاید ساعتها زمان ببره، کلمات را هزاران بار جابهجا کنیم تا به نتیجهی مطلوب خود برسیم. در این مقاله سعی داریم تا با ارائه چند تکنیک موثر در سرچ گوگل، سریع ترین زمان رسیدن به جواب رو برای شما محقق سازیم.
1- استفاده از نقل قولها، اولین گامِ تکنیک موثر در سرچ گوگل
برای داشتن سرچی دقیقتر کافیه که، از نقلقولها (” “) در ابتدا و انتهای عبارت استفاده کنیم؛ به عنوان مثال اگر عبارت (بهترین گوشیهای سال 2021) را در نوار سرچ گوگل بنویسیم و اون رو تایید کنیم، موتور جستوجو آمریکایی نتایج مرتبط را برای ما میاره که شاید مورد پسند ما واقع نشه؛ استفاده از (” “) سبب میشه تا سایتهایی برای ما به نمایش در بیاد که مطالبشون فقط حاوی عبارت سرچ شده باشه.

2- استفاده از (- منفی) برای حذف موارد خاص
یافتن تمامی نتایج به جز … ؛ اکثر مواقع پیش اومده که دنبال یافتن یک مقاله هستیم، اما نمیخوایم برند یا مبحث خاصی در سرچ گوگل برای ما نشون داده بشه؛ به عنوان مثال، شخصی در پی یافتن (بهترین دوربینهای اخیر) است، اما دوست نداره که برند Sony لابهلای نتایجش باشه.

برای دستیابی به این امر کافیه عبارت خودمون رو یک بار به صورت کامل بنویسیم و در انتهای آن، (منفی -) و پس از آن برند یا دستهای که نمیخوایم جز نتایجمون باشه رو ذکر میکنیم؛ با این عمل برند یا دسته نامبرده، هیچ جایی در تمامی پاسخهای گوگل به ما، نداره.
3- برای سرچ خودمون بازهی زمانی انتخاب کنیم!
گاهی اوقات نیاز میشه که ما برای جستجومون بازه زمانی انتخاب کنیم، زیرا در سرچ معمولی، گوگل نتایج بهروز رو تحویل مون میده، با این کار رسیدن به جواب یه ذره دشوار میشه؛ در سرچهای این چنینی، مثلا شخصی در پی یافتن (ترسناک ترین فیلمهای دههی 1990 تا 2000 میلادی) است؛ برای راحتر پیدا کردن جواب سوالش، کافیست از روشهای سرچ در گوگل بهره ببره؛ در اینجا تنها لازمه که بعد از نوشتن عنوان اصلی در نوار سرچ گوگل، بین بازه مد نظر (…) بذاره؛ به همین سادگی.

4- بهرهوری از کلمه OR یا نماد (|)
هرازگاهی پیش اومده که بین دوتا انتخاب در سرچ گوگل سردرگم بشیم؛ همون طور که در ابتدای مسیر باهم خوندیم، گوگل به غیر از موتور جستجو قدرتمند، یه دوست صمیمی هم برای ما به شمار میاد؛ وقتی از گوگل سوالمون رو میپرسیم، او با صبر و حوصله بهمون جواب میده اما نه به صورت کامل.

برای یافتن پاسخ بهتر، لازمه بین دو موضوعی که ما رو گیج کرده کلمه (OR) یا نماد (|) بگذاریم؛ درضمن باید توجه داشت که کلمهی (OR) را فقط با حروف بزرگ لاتین نوشته بشه. برای مثال سرچ میکنیم (هدفون بیسیم اپل OR سامسونگ) و بعد اون رو تایید میکنیم. با این ترفند، نتایج به دست اومده، مقایسهای جامع از عبارت سرچ شده خواهد بود که انتخاب رو راحتتر میکنه.
5- بکارگیری کلمه :Site برای سرچی مؤثرتر!
یه سوال، شما هم مثل من هستین؟ برای بدست آوردنِ نتایج مطلوب از سایتهای خاصی استفاده میکنین؟ چه تفاهمی. بعضی موقعها پیش میاد که هرچی میگردیم، صفحه وب مورد نظرمون رو پیدا نمیکنیم و به بن بست میخوریم؛ مثل من که قصد داشتم پاوربانک انکر رو از سایت آقای دیجیتال بخرم، اما هرچی گشتم سایت مدنظرم رو پیدا نکردم.

حالا چاره چیه؟
کلمه (:Site) بهتون کمک میکنه تا به مقصد مورد نظر برسین؛ حالا میپرسید چطوری؟ اینجوره که بعد از نوشتن عنوانمون در کادر جستجو گوگل، کلمه Site: رو همراه با اسم صفحه مورد نظرمون اضافه میکنیم؛ اون لحضهس که گوگل نتایج رو براساس سایتی که ما میخوایم، برامون میاره.
6- بهره گیری از کلمه @ برای یافتن اکانت رسمی در شبکههای اجتماعی!
تا کنون برای خیلیامون پیش اومده که خواسته باشیم اکانت رسمی شخص معروف یا شرکتی را در شبکههای اجتماعی دنبال کنیم، اما به دلیل وجود صفحههای تقلبی، این کار با مقداری مشکل روبهرو میشه؛ برای اینکه آسانتر اونا رو دریابیم نیاز که ابتدا، نام فرد یا برند مورد نظر رو نوار جستجو گوگل ذکر کنیم و پس از آن اسم شبکهی اجتماعی دلخواه رو با علامت (@) بنویسیم؛ بدین ترتیب گوگل کار پیدا کردن را برای ما انجام میده.

7- استفاده از واژه Filetype برای راحتتر پیدا کردن فرمتها!
فایلهای خاصتو به راحتی آب خوردن پیدا کن.

بعضی مواقع اتفاق افتاده، برای دانلود محتوایی با فرمت خاص، زمان زیادی رو صرف کنیم و در آخر هیچی به هیچی؛ نگران نباشین! گوگل جان، همیشه همراهمونه؛ به گفتهی خودش اگر بعد نوشتن محتوای مورد نظر، کلمه (Filetype:) و پس از آن نوع فایلی که میخواهیم (PDF،PNG،JPG و …) رو باکس سرچ گوگل قید کنیم، مقالهی مورد نظرمون تنها با فرمت گفتهشده برامون به نمایش در میاد. تمام؛ برو حالشو ببر.
8- یافتن همزاد هر سایتی که فکرشو میکنید!!
قرار نیست مطالبی که ما به دنبالشونیم، همیشه در سایتهای وطنی پیدا بشه؛ از اونجایی که به طور میانگین تنها با چندسایت اونور آبی آشنایی داریم، پیدا کردن جواب سوالمون یکم مشکله. در اینطور مواقع، لازمه تنها یک صفحهی معروف خارجی رو بلد باشیم؛ زیرا آوردن نام اون بعد از (:related) در قسمت جستجوی گوگل، سبب میشه تا دیگر پیجهای حوضهی اون برای ما نمایان بشه؛ اینجوری پیدا کردن جواب سوالات بسیار راحتتره. شایان به ذکرِ که این قابلیت تنها برای سایتهای بزرگ امکان پذیره.

9- با سکهی توی گوشیت شیر خط بازی کن.
اومدیم فوتبال بازی کنیم، داور هرچی گشت سکه رو برای شیر خط پیدا نکرد؛ اینجاست که بازم گوگل به دادمون میرسه، چی؟ گوگل، کی؟ گوگل، کجا؟گوگل.
چه میکنه این موتور جستجو.

برای شروع این بازی کافیه که یه سر به گوگل بریم و در نوار سرچ عبارت (Flip a Coin) رو بزنیم؛ خواهیم دید که در شرایطی منصفانه این عمل توسط گوگل برامون انجام میشه.
و سخن آخر…
شما بیشتر از کدام قابلیت موتور جستجوگر گوگل خوشتان آمد؟ در این مقاله سعی کردیم مفیدترین قابلیتهای گوگل را برای شما بیان کنیم، تا گاها راحتر به جوابهای پرسشتان برسید. اگه دوست دارید از قابلیتهای بیشتری در این زمینه بدونید، در بخش یاداشت از قسمت تماس با ما، ذکر کنید.
سوالات متداول
1- چگونه راحتر به جواب سوالهامون در گوگل برسیم؟
برای اینکه راحتر به پاسخ سوالاتون از گوگل برسید، کافیه که تکنیکهای سرچ رو دریابید؛ با اینکار گوگل بهتر سوالات شما رو درک میکنه و به طبع پاسخهای بهینهتری رو به ما نشون میده.
2- چند تکنیک برای سرچ در گوگل وجود داره؟
موتور جستوجوگر گوگل دائما در حال آپدیت هست و روزانه استراژیهای سرچ اون تغییر میکنه؛ با این اوصاف نمیشه عدد دقیقی رو برای تکنیکهای موثر هنگام سرچ بیان کرد.